В аеропорту "Бориспіль" затримано одну з найбільших партій валюти цього року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В аеропорту "Бориспіль" затримано одну з найбільших партій валюти цього року

Кримінал
10260
Працівниками Київської митниці ДФС зафіксована чергова спроба незаконного вивезення за межі України однієї з найбільших партій валюти в перерахунку на суму близько чверті мільйона гривень, повідомили в прес-службі ГУ ДФС в Київській області.
2585 ​​євро, 20 702 долара США, 6669 сінгапурських доларів і 20,181 млн індонезійських рупій намагався вивезти через аеропорт “Бориспіль” в Російську Федерацію громадянин Індонезії, підприємець.
Іноземець обрав для проходження митного контролю спрощений канал, позначений символами зеленого кольору – “зелений коридор”, і тим самим засвідчив те, що переміщувані ним через митний кордон України товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони та обмеження з вивезення за межі митної території.
Готівка понад норму була виявлена в гаманці в ручній сумці пасажира. Валюта, яка переміщалася без ознак приховування, за словами громадянина належить йому особисто.
На момент проходження митного контролю належним чином оформленої митної декларації пасажир не надав, до моменту перетину ним “білої лінії” до інспектора митниці не звертався, банківських документів на право вивезення готівки понад норму пасажир не надав.
З виявленої суми пасажиру було пропущено 6669 сінгапурських доларів, 20,181 млн індонезійських рупій, 6257 доларів США. За протоколом про порушення митних правил вилучено 2585 євро та 14445 доларів США.
Складено протокол про порушення митних правил. Валюта вилучена до винесення судом рішення у справі.
Всього з початку року працівниками Київської митниці ДФС складені 273 протоколи про порушення митних правил, що стосуються незаконного переміщення валюти через митний кордон України на загальну суму 19 млн. 210 тис.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас