Інвестиції в ринки, що розвиваються, різко знижуються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестиції в ринки, що розвиваються, різко знижуються

Світ
233
Потоки портфельних інвестицій у ринки, що розвиваються, в серпні показали досить різке скорочення після декількох місяців стійкого припливу. Це може бути першою ознакою зниження апетиту до ризиків.
У серпні приплив коштів в ринки, що розвиваються склав $ 9 млрд. Щоб цифра не виглядала абстрактно, наведемо дані з припливу за травень. Тоді він склав $ 38 млрд, такі дані наводить IIF.
“Звичайно, падіння інвестицій може бути пов’язане з сезонними чинниками, проте воно може також служити ознакою зниження апетиту до ризиків”, – вважає головний економіст IIF Чарльз Коллінз.
Дійсно, серпень – традиційно найьільш “мертвий” місяць на фінансових ринках.
Багато управляючих йдуть у відпустки, і активність торгів істотно падає. Втім, саме тому в серпні часто трапляються якісь немислимі падіння індексів. Ліквідність на ринку істотно нижче, і обрушити котирування стає простіше.
Повертаючись до звіту IIF, варто відзначити, що більша частина зниження інвестицій обумовлена ​​сильним скороченням потоків в Східну Європу і Африку. Продажі облігацій в цих регіонах впали до $ 22 млрд – менше половини від минулорічного показника.
Що стосується інших регіонів, то тут, швидше за все, відіграють побоювання з приводу можливого посилювання монетарної політики з боку Федрезерву.
В інститут IIF входить 500 представників фінансового світу, в тому числі інвестиційних банків та інших компаній галузі з усього світу. IIF публікує нову регіональну оцінку портфельних потоків. Сьогоднішній випуск є першим в серії.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас