Швейцарія ввела санкції проти 5 великих російських банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарія ввела санкції проти 5 великих російських банків

Світ
2462
Влада Швейцарії 27 серпня посилила санкції проти Росії у зв’язку з подіями в Україні.
Список санкцій поповнився 11 прізвищами й назвами п’яти банків. На ведення бізнесу з ними Швейцарія наклала обмеження, повідомляється на офіційному сайті Федеральної ради Швейцарії.
“11 імен були додані до існуючого списку осіб та організацій, починати нові фінансові відносини з якими заборонено, а про вже існуючі необхідно повідомити владу”, – йдеться в повідомленні.
До списку осіб, на яких поширюються швейцарські санкції, з 27 серпня включені перший заступник керівника адміністрації президента РФ Олексій Громов, Аркадій Ротенберг, співвласники банку “Росія” Юрій Ковальчук і Микола Шамалов, міністр внутрішніх справ Криму Сергій Абісов, Костянтин Малофєєв.
Також в нього потрапили представники самопроголошених утворень в Донецькій і Луганській областях України: Оксана Чигрина, Борис Литвинов.
Крім того, швейцарські власті забороняють імпорт матеріалів військового призначення з Росії, а також експорт устаткування для нафтової промисловості.
Також наголошується, що доступ до ринку капіталу обмежений для п’яти російських банків.
Уряд Швейцарії вимагає від п’яти російських банків, які підпали під західні санкції, узгодження випуску довгострокових фінансових інструментів. Крім того, дозвіл на розміщення нових випусків надаватиметься тільки в тому випадку, якщо вони не перевищують середні обсяги залучення фінансових коштів за останні три роки,.
У додаткових матеріалах уряду в якості таких банків названі Сбербанк, банк ВТБ, Газпромбанк, Зовнішекономбанк, Россельхозбанк. Вимога про узгодження випусків цінних паперів не поширюється на швейцарські “дочки” російських банків, якщо вони діють не за дорученням і не від імені своїх материнських компаній. Обмежувальні заходи Євросоюзу містять аналогічне положення щодо дочірніх компаній, зареєстрованих в країнах ЄС.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас