Хорватія поставить українським ВВС 14 вертольотів Мі-8МТВ-1 - Defense News — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хорватія поставить українським ВВС 14 вертольотів Мі-8МТВ-1 - Defense News

Казна та Політика
1270
Хорватія планує поставити 14 військово-транспортних вертольотів Мі-8МТВ-1 українським ВВС в якості підтримки бойових операцій української армії на сході країни, повідомляє американський Інтернет-портал Defense News з посиланням на хорватську газету Jutarnji List.
“Ця ініціатива хорватів обговорювалася в ході недавнього візиту групи американських конгресменів у Загреб з представниками уряду країни”, – йдеться в повідомленні.
За інформацією видання, Міноборони Хорватії в зв’язку з цими планами заявило про намір придбати 20 американських вертольотів UH-60 Black Hawk. “Дана угода буде обговорюватися в ході візиту до Хорватії у вересні начальника Комітету начальників штабів ВС США генерала Мартіна Демпсі для участі у військових навчаннях”, – йдеться в повідомленні.
“Згідно з цими планами, – відзначає Defense News, – на додаток до вертольотів США поставлять ВВС Хорватії запчастини, а також забезпечать логістичну підтримку і навчання хорватських пілотів і технічного персоналу”.
У повідомленні наголошується, що на озброєнні ВПС Хорватії нині стоять 14 вертольотів Mі-8MТВ-1 і 10 Mі-171Ш російського виробництва.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас