Якщо в Україні відбудеться повне заміщення продукції РФ на західноєвропейську, то ціни виростуть в 2-3 рази - думка з Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Якщо в Україні відбудеться повне заміщення продукції РФ на західноєвропейську, то ціни виростуть в 2-3 рази - думка з Росії

Особисті фінанси
1625
Обсяг російських збитків від асоціації України з ЄС поки може бути підрахований тільки теоретично. До цих пір неясно, чи буде й український ринок повністю закритий для імпорту товарів російського виробництва і яку частку в ньому займуть європейські товари.
На поточний момент зрозуміло, що якщо на українському ринку відбудеться повне заміщення продукції РФ на західноєвропейську, то ціни усередині країни виростуть в 2-3 рази, а інфляція швидко стане двозначною.
Для Росії збиток дійсно може скласти до 100 млрд рублів – але протягом декількох років, не відразу. Варто ще раз підкреслити, що будь-які загороджувальні заходи завжди працюють в обидві сторони, тому успішно вигравших в цій історії поки не буде.
Очевидно, що моментальне заміщення російського імпорту неможливе, оскільки товарообіг наших держав занадто великий і є статті, знайти заміну яким вкрай проблематично. Зокрема 56,8% імпорту з Російської Федерації у січні – квітні 2014 склали енергоносії. При цьому під часткове заміщення може потрапити продукція машинобудування і продовольча продукція на які припадає 10,7% і 4,2% імпорту.
Анна Бодрова, старший аналітик Альпарі
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас