Госпсуд почав банкрутство криворізького "​​Констару" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Госпсуд почав банкрутство криворізького "​​Констару"

Фондовий ринок
380
Господарський суд Дніпропетровської області порушив справу про банкрутство великого виробника устаткування для нафтогазової та енергетичної галузей – ПАТ “Криворізький турбінний завод “Констар”(Дніпропетровська обл.).
Згідно з оголошенням на веб-сайті Вищого госпсуду України, справу про банкрутство порушено 12 серпня. В Держреєстрі судових рішень ухвала суду поки відсутня.
“Констар” спеціалізується на випуску та ремонті газотурбінних установок і приводних газотурбінних двигунів, а також на випуску устаткування для нафтогазової, енергетичної, металургійної та хімічної промисловості.
За даними Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦБФР), на другий квартал 2014 року Morston Servises (Швейцарія) належало 22,34% акцій ПАТ, Forter Holdings Limited (Кіпр) – 12,35%. Farnes Holdings Limited (Беліз) – 10%, Aldhelm Trade Limited (Великобританія) – 14,9% акцій.
У 2013 році завод отримав чистий дохід від реалізації продукції 98,63 млн грн – на 13,8% менше, ніж роком раніше, чистий збиток зріс на 14,7%, до 32,87 млн грн..
Поточні зобов’язання ПАТ на початок поточного року становили 196,56 млн грн, довгострокові – 23 млн грн.
Основні ринки збуту – “Укртрансгаз”, “Турбогаз”, ДП “Зоря-Машпроект”, Південний і Полтавський ГЗК, а також “Навої азот” (Узбекистан), “Газтурбосервіс”, “Енерготех” (РФ)
У числі основних конкурентів “Констару” – українські “Зоря Машпроект”, ПАТ “Мотор Січ”, Сумське НВО ім. Фрунзе, а також російський “Газтурбосервіс”.
“Констар” має у розпорядженні виробничу територію 55,13 га, на якій розташовано 9 виробничих корпусів площею 187,6 тис. кв.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас