Стартап Snapchat оцінений в $ 10 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стартап Snapchat оцінений в $ 10 млрд

Фондовий ринок
912
Американський стартап Snapchat Inc., творець однойменної програми, що дозволяє обмінюватися фото і відео, які видаляються після перегляду, оцінений в $ 10 млрд інвесторами, в число яких входить Kleiner Perkins Caufield & Byers, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на інформовані джерела.
Раніше Snapchat вів переговори з іншою групою інвесторів, що включала китайського інтернет-гіганта Alibaba Group Holding, однак, за даними обізнаних джерел, ці обговорення не завершилися успіхом.
Як стало відомо, Kleiner ще в травні пообіцяла вкласти в Snapchat до $ 20 млн, що дасть їй менше 1% участі в компанії. Kleiner однією з перших інвестувала в Google і Amazon, але в останні роки інвесткомпанія захопилася збитковими екологічними технологіями та упустила ряд цікавих можливостей в сфері соціальних ЗМІ та програм для обміну повідомленнями, відзначає The Wall Street Journal.
Торік у купівлі Snapchat був зацікавлений Facebook. Керівництво соцмережі пропонувало за додаток $ 3 млрд, однак отримало відмову.
Цього року в Snapchat вкладалася інвесткомпанія Юрія Мільнера DST Global, пише WSJ. DST Global інвестувала в стартап виходячи з оцінки повної вартості в $ 7 млрд.
При цьому Snapchat поки навіть не оприлюднив модель розвитку бізнесу. При цьому реклама не є варіантом монетизації додатки.
Snapchat був створений у 2011 році студентами Стемфордского університету. Додаток користується популярністю завдяки високому ступеню анонімності – повідомлення, що містять фото- та відео після перегляду видаляються не тільки з пристроїв користувачів, але і з серверів компанії. Щодня через додаток надсилається близько 700 млн повідомлень.
За даними ComScore Inc., Snapchat – третій за популярністю додаток в США серед користувачів у віці від 18 до 34 років після Facebook і Instagram, в цій групі його використовують 33% населення.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас