Fitch знизило рейтинг "Лемтрансу" Ахметова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch знизило рейтинг "Лемтрансу" Ахметова

Фондовий ринок
255
Рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) в національній валюті ТОВ “Лемтранс” (Донецьк) до “CCC” і підтвердило довгостроковий РДЕ в іноземній валюті на рівні “CCC” слідом за суверенними рейтингами України.
За повідомленням агентства, зниження “Лемтрансу” довгострокового РДЕ в національній валюті відображає схильність компанії до затяжної політичної та економічної нестабільності та невизначеності, які, швидше за все, негативно вплинуть на її показники кредитоспроможності.
Fitch відзначає нестабільність політичного та економічного клімату в Україні внаслідок військового конфлікту в Донецькій і Луганській областях, який може призвести до зриву операцій в цих регіонах. У зоні конфлікту розташовані значні активи двох основних замовників компанії – ДТЕК та “Метінвест”, що може негативно вплинути на її операційну і фінансову стабільність. За даними агентства, частка цих двох підприємств у перевезеннях “Лемтрансу” в 2013 році зросла з 75% до 88%; по 5% в структурі перевезень припадало на перевезення “ArcelorMittal Кривий Ріг” і Південного гірничо-збагачувального комбінату.
Крім цього, відзначає Fitch, у першому півріччі 2014 року “Лемтранс” збільшив частку вільних коштів на рахунках в ПАТ “Перший український міжнародний банк” (ПУМБ, Донецьк) приблизно з половини до 98%.
Нагадаємо, що Fitch знизив довгостроковий рейтинг дефолту емітента України в національній валюті з “B-” до “CCC”, або “надзвичайно спекулятивного” ​​рівня, при цьому РДЕ в іноземній валюті підтверджений на рівні “CCC”.
ТОВ “Лемтранс” – найбільша в Україні приватна транспортно-експедиторська компанія, що надає повний комплекс послуг з перевезення вантажів залізничним транспортом. Основними напрямками діяльності є: транспортно-експедиторське обслуговування внутрішніх та експортно-імпортних вантажоперевезень, а також ремонт рухомого складу.
Обсяг перевезених вантажів за підсумками 2013 року становив більш ніж 48,5 млн тонн.
100% статутного капіталу компанії “Лемтранс” належить групі СКМ Ріната Ахметова. До СКМ також входять вищезазначені ДТЕК, “Метінвест” і ПУМБ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас