Сінгапур демонструє стрибок у виробництві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сінгапур демонструє стрибок у виробництві

Світ
414
Промислове виробництво прискорилося в липні на тлі різкого стрибка випуску біомедичних товарів, що компенсувало тривалий спад у виробництві електроніки.
Рівень промислового виробництва підскочив на 3,3% в річному вираженні, порівняно зі скоригованими зростанням 0,8% в червні, йдеться в звіті Ради економічного розвитку Сінгапуру. Опитування дев’яти аналітиків, що були опитані Wall Street Journal, припускало річне збільшення на 3,6%.
Випуск товарів у біомедичному секторі збільшився в липні на 28,5% в перерахунку на річні темпи, що послідовало через підвищенням попиту на медичні інструменти. В рамках біомедичних товарів виробництво фармацевтичних препаратів підскочило на 28%.
Фармацевтичне виробництво Сінгапуру вкрай волатильне, оскільки невелика кількість величезних підприємств випускають ліки, які значно різняться в цінах.
Крім того, підприємства повинні закриватися на кілька тижнів між виробництвом партій різних препаратів. Крім біомедичного виробництва, випуск товарів впав на 2,2% в річному вираженні.
Випуск електронних товарів – становить третину від загального виробництва – залишається слабким. Виробництво скоротилося на 2,9% в липні після спаду на 4,4% в червні. Транспортне машинобудування продемонструвало стрибок на 9,9% в липні з переглянутим зниженням на 0,7% в червні.
Виробництво в хімічному секторі зросло на 9,2%, де флагманом була нафтохімія, де зростання становило 12,1% в основному за рахунок низької бази минулого року, коли деякі підприємства були закриті на технічне обслуговування.
Економіка Сінгапуру несподівано зросла минулого кварталу на тлі того, що в обробному секторі не такий значний спад, як це прогнозувалося серед відновлення розвинених країн.
Внутрішній валовий продукт збільшився в річному вираженні на 0,1% за три місяці до червня порівняно з попереднім кварталом, коли ВВП збільшився на скориговані 1,8%, заявив міністр торгівлі.
При цьому в липні очікувалося, що ВВП зменшиться на 0,8%, а за опитуванням 14 аналітиків, опитаних Bloomberg News, економіка знизиться на 0,3%.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас