Після саміту НАТО 4-5 вересня поляки можуть продати Україні зброю - TVN24 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Після саміту НАТО 4-5 вересня поляки можуть продати Україні зброю - TVN24

Казна та Політика
2285
Українська влада просить у польської продати Україні зброю. Відповіді на це прохання ще нема.
Рішення про продаж зброї держави-члени можуть прийняти після саміту НАТО, інформує TVN24 bis з посиланням на власні джерела.
Ще на початку конфлікту з Росією, офіційний Київ звернувся до держав, зокрема, Європейського Союзу з проханням про військову допомогу у формі поставок озброєнь. До недавніх пір це було неможливо через ембарго ЄС на постачання зброї в Україну, яке було знято 16 липня.
Польський уряд, незважаючи на це, так і не відповів прямо на цей запит. Утім, представник прес-служби Міністерства оборони Яцек Сонта ввечері у понеділок оголосив, що Міністерство оборони Польщі поінформоване українськими партнерами про потреби української армії.
“Ця допомога координується в рамках НАТО і буде обговорюватися на комісії Україна – НАТО на саміті в Уельсі 4-5 вересня”, – відзначив він. Він розповів, що прохання української сторони щодо продажу зброї не підтверджується.
Видання має інформацію, що Польща цього року витратить близько 20 млн. євро на підтримку України. Гроші підуть, зокрема, на лікування постраждалих в ході заворушень на Майдані, а також можливе лікування в майбутньому поранених військових.
Перша допомога надійде в Україну в найближчі кілька днів, говориться у повідомлені Міністерства оборони.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас