Український мільярдер Жеваго усунений від керівництва кримським суднозаводом "Залив" - за "поганий менеджмент" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український мільярдер Жеваго усунений від керівництва кримським суднозаводом "Залив" - за "поганий менеджмент"

Фондовий ринок
1934
Український бізнесмен Костянтин Жеваго усунений від керівництва належного йому АТ “Суднобудівний завод “Залив” в кримському місті Керч, повідомила прес-служба компанії.
“Особи, причетні до того, що одна з найбільших суднобудівних компаній Європи поставлена ​​на межу катастрофи, усунені від керівництва компанією. Зараз ми, перш за все, говоримо про українського олігарха Костянтина Жеваго”, – йдеться в прес-релізі заводу “Залив”, який розповсюдила прес-служба міністерства інформації і зв’язку Криму.
У заяві стверджується також, що К. Жеваго незаконно заволодів акціями заводу і використовував його для легалізації незаконних доходів.
Міністр промисловості Криму Андрій Скринник днями повідомляв, що на сьогодні завод “Залив” практично не функціонує, а російські компанії ведуть з власником заводу переговори з викупу підприємства. “Тривають переговори з інвесторами російськими, які готові це підприємство купити”, – сказав А.Скринник на засіданні ради міністрів Криму в Сімферополі 19 серпня.
“Ситуація складна через позицію власника, відомого українського олігарха. Лише два тижні тому було прийнято рішення про перереєстрацію підприємства відповідно до російського законодавства”, – сказав А.Скринник.
Він повідомив також, що міністерство промисловості Криму здійснює пошук для підприємства замовлень, які дадуть змогу відновити його роботу.
Міністр промисловості і торгівлі РФ Денис Мантуров раніше заявляв, що Мінпромторг розглядає можливість розміщення замовлень низки компаній (зокрема, “Роснефти” і “Совкомфлота”) на суднобудівних верфях в Криму, в тому числі на суднозаводі “Залив”.
Говорячи про завод “Залив”, міністр зазначав, що “це дуже хороший сухий док, більш ніж 300 метрів довжиною і понад 70 метрів шириною”. “На сьогодні на території РФ такого немає”, – сказав він.
АТ “Суднобудівний завод “Залив”- одне з найбільших суднобудівних підприємств у Східній Європі. Спеціалізується на будівництві танкерів, хімо- і контейнеровозів, бурових платформ для видобутку нафти й газу. В загальному обсязі реалізації частка експорту становить понад 95%. Основні замовники – Норвегія, Нідерланди.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас