Російські блогери повідомили про закриття перших ресторанів McDonald's в Єкатеринбурзі і Казані — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російські блогери повідомили про закриття перших ресторанів McDonald's в Єкатеринбурзі і Казані

Світ
925
У Росії продовжують закриватися ресторани мережі McDonald’s. Черговий такий випадок стався в Єкатеринбурзі, повідомляють місцеві ЗМІ. Також стало відомо про закриття однієї з філій мережі в Казані.
В Єкатеринбурзі закрився заклад, розташований в центрі міста – по вулиці 8 Березня, 8в. Як передає УрБК, на двері закладу з’явилося оголошення, що точка громадського харчування не працює. “Підприємство громадського харчування швидкого обслуговування з технічних причин не працює. Просимо вибачення за незручності”, – свідчить текст оголошення.
Користувачі повідомляють, що ресторан був закритий ще напередодні ввечері. “Пізно ввечері хотів зайти у “Макдональдс”, який розташований в самому центрі міста по вулиці 8 Березня, 8в, і побачив таку табличку, що з технічних причин все закрито”, – розповів Е1.ru єкатеринбурзький блогер Олексій Сохович.
Напередодні в цьому ж ресторані мережі відбулося скорочення асортименту: з меню прибрали салати “Овочевий” і “Цезар”. Пояснювати причини зникнення салатів з меню співробітники McDonald`s відмовилися, відзначаючи, що прибрані позиції “можуть повернутися коли-небудь”.
Сайт 66.ru передає, що в закритому філіалі відмовилися повідомити, на який строк заклад призупинив свою роботу, чи пов’язано це з перевірками Росспоживнагляду і чи приймають відвідувачів інші заклади мережі в місті.
Dk.ru повідомляє, що в обласному управлінні Роспотребнадзора відмовилися від коментарів, підкресливши, що вся інформація буде міститися в прес-релізі, який з’явиться 26 серпня.
Пізніше у відомстві заявили, що не мають відомості про те, чому не працює MсDonald’s в центрі Єкатеринбурга. Про це, як передає ИТАР-ТАСС, повідомила журналістам голова відомства Анна Попова.
Росспоживнагляд, крім ресторанів McDonald’s, проводить перевірки ще низки різних мереж і товарів, нічого екстраординарного в цьому немає, повідомила вона. “Зараз в територіальних органах Росспоживнагляду виконується більш ніж 10 доручень щодо перевірок різних мереж, з перевірок різної продукції на відповідність вимогам санітарного законодавства, але жодна з них не викликає такого високого інтересу. Ми продовжуємо свою звичайну роботу без ажіотажу, проводимо планові перевірки – це звичайна штатна робота, екстраординарного нічого не відбувається”, – цитує Попову агентство РИА “Новости”.
Разом з тим у самому закладі приблизно в цей же час підтвердили, що ресторан в Єкатеринбурзі закрито за приписом Росспоживнагляду.
Пізніше Росспоживнагляд підтвердив закриття “Макдоналдса” в центрі Єкатеринбурга за приписом відомства. Про це ИТАР-ТАСС повідомили в прес-службі Росспоживнагляду. При цьому причини закриття цього ресторану у відомстві не зазначили.
За даними Е1.ru, єкатеринбурзці вже залишили свої коментарі під повідомленням про закриття філії: “Наші люди ходять у млинцеву і пельменну”.
“Єкатеринбург-ТВ” відзначає, що це перший McDonald’s що закрився в Єкатеринбурзі. Мережа працює в місті з 2006 року. Закрили ресторан – один з восьми McDonald’s в Єкатеринбурзі – розташований в центрі міста в районі Площі 1905 року.
У Казані McDonald’s закрився “з технічних причин”
Крім єкатеринбурзького, 26 серпня також виявився закритий і один з ресторанів McDonald’s в Казані – по вулиці Павлюхіна. Як передає ИТАР-ТАСС, в оголошенні на дверях ресторану сказано: “Шановні відвідувачі! З 26 до 29 серпня ресторан не працюватиме з технічних причин. Ми змінюємося для Вас!”.
В республіканському Росспоживнагляді повідомили, що фахівці відомства ресторан ще не перевіряли. “Наші фахівці туди не виходили”, – сказала агентству прес-секретар відомства Міляуша Замалієва. 22 серпня Росспоживнагляд опублікував перші дані щодо перевірок в ресторанах мережі “Макдоналдс” в Татарстані. За підсумками першого етапу перевірки відкрито дев’ять справ про адміністративні правопорушення.
Як закривалися ресторани McDonald’s
Перевірки в ресторанах мережі McDonald’s в Єкатеринбурзі розпочалися минулого тижня. У місцевому управлінні Росспоживнагляду пояснювали, що заходи проводяться у зв’язку зі скаргами жителів міста, у яких є претензії до якості продукції в ресторанах швидкого харчування. У чому саме полягали ці претензії, не уточнювалося.
26 серпня сайт Е1.ru обдзвонив ресторани McDonald’s, що працюють з сьомої ранку. У трьох закладах мережі співробітники підтвердили, що працюють в колишньому режимі.
Вперше мережа ресторанів швидкого харчування McDonald’s піддалася жорсткій критиці навесні 2014 року після рішення компанії закрити ресторани в Криму. У липні претензії Росспоживнагляд висловив до двох ресторанів McDonald’s у Великому Новгороді, де за підсумками перевірки були виявлені “суттєві порушення закону”.
20 серпня повідомлялося, що Росспоживнагляд призупинив діяльність трьох підприємств McDonald’s в Москві, в тому числі найпершого ресторану в Росії поблизу метро “Пушкинская”. Напередодні стало відомо про припинення роботи одного закладу McDonald’s в Ставрополі.
У Росспоживнагляді заявляють, що це тимчасово – метою є не припинення роботи, а усунення порушень.
“За підсумками масових позапланових перевірок Росспоживнагляду на сьогодні тимчасово призупинена діяльність трьох підприємств McDonald’s в Москві (Велика Бронна, 29, Манежна площа, буд.1, будівля 2 і Проспект Миру, 97) і одного підприємства в Ставрополі за адресою проспект Кулакова 13/1. Ми вивчаємо суть пред’явлених претензій для визначення дій, необхідних для якнайшвидшого відкриття ресторанів для відвідувачів”, – йдеться в прес-релізі компанії McDonald’s, розміщеному 25 серпня на її офіційному сайті.
Побоювання є й у жителів інших регіонів: наприкінці липня керівник Росспоживнагляду, головний санітарний лікар Анна Попова заявила про претензії до якості та безпеки продукції всієї мережі ресторанів швидкого харчування McDonald’s.
Зараз уряд РФ також розглядає можливість підвищити податкову ставку для цієї мережі з 20 до 23%. При цьому 4% з прибутку буде перераховуватися до федеральної казни, а 19% будуть віддані на відкуп суб’єктів.
Деякі західні експерти вважають, що рішення про закриття столичних McDonald’s є політичним і пов’язане з позицією Кремля щодо України. Тим часом минулого тижня російський віце-прем’єр Аркадій Дворкович, який курирує сільське господарство і продовольчий сектор, заявив, що російська влада не збирається забороняти роботу мережі ресторанів McDonald’s. За його словами, так вийшло, що на один час припало закінчення перевірок закладів мережі на території країни.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас