Activ Solar заборгувала російським банкам $ 300 млн - влада Криму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Activ Solar заборгувала російським банкам $ 300 млн - влада Криму

Кредит&Депозит
1089
Компанія Activ Solar, якій належать кілька великих сонячних електростанцій в Криму, заборгувала банкам близько $ 300 млн, повідомив в.о. глави республіки Крим Сергій Аксьонов.
“Якщо для сонячних електростанцій не буде введений “зелений тариф”(механізм, при якому держава закуповує за підвищеною ціною електроенергію, вироблену з відновлюваних джерел – ІФ), Activ Solar не зможе віддати кредити. Можливо, буде процедура банкрутства, стягнення коштів – і в внаслідок цього процесу майно Activ Solar перейде кредиторам”, – сказав С.Аксьонов в інтерв’ю “Інтерфаксу”.
За словами в.о. глави республіки, уряд не планує вводити в регіоні “зелений тариф”.
“Ми, без всяких сумнівів, підтримуємо виробництво екологічно чистої енергії. Але сонячні електростанції навіть при “зеленому тарифі” будуть окупатися довго – п’ять-сім років. А перед нами стоїть завдання якнайшвидше забезпечити енергетичну незалежність Криму. Так що вигідніше вкласти гроші в традиційні електростанції, що працюють на мазуті, на газі”, – сказав С.Аксьонов.
Керівник виконавчої влади Криму повідомив також, що ГУП “Крименерго” прийняло в управління магістральні електромережі на території півострова загальною протяжністю близько 1,5 тис. км.
“Всі енергомережі, що належали державі Україна, сьогодні належать республіці Крим”, – сказав С.Аксьонов. Він нагадав, що в управління іншому держпідприємству – ГУП “Кримгазмережа” – перейшла також мережа газопроводів, які раніше перебували в управлінні у приватного акціонерного товариства “Кримгаз”.
“Держава буде отримувати гроші за транспортування газу і електроенергії. Крім того, ми отримуємо можливість регулювати тарифи”, – сказав в.о. глави Криму.
С.Аксьонов раніше заявляв, що проекти будівництва сонячних електростанцій в Криму компанією Activ Solar є “шахрайськими” і “липовими”. В Activ Solar ці заяви вважають необгрунтованими.
Як повідомлялося, Activ Solar на території Криму побудувала сонячні електростанції загальною потужністю 406,96 МВт. За оцінками експертів, 1 МВт потужності геліоелектростанції вимагає інвестицій у розмірі 1,5-2 млн євро.
Activ Solar раніше була підконтрольна колишньому першому віце-прем’єру, екс-секретарю Ради національної безпеки і оборони України Андрію Клюєву та його брату Сергію. Після зміни влади в країні А.Клюєв був оголошений в міжнародний розшук.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас