Виробництво складових для ракетних двигунів переїде з України до Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виробництво складових для ракетних двигунів переїде з України до Росії

Світ
2524
Титанові шар-балони для ракетних двигунів вироблятимуть на Воронезькому механічному заводі (ВМЗ). Про це повідомляє прес-служба підприємства. На сьогодні їх поставляє дніпропетровський Південний машинобудівний завод імені Макарова («Південмаш»).
На імпортозаміщення з федерального бюджету виділять більше одного мільярда рублів у 2016-2018 роки. Гроші підуть на створення додаткових виробничих потужностей і закупівлю нового обладнання.
Планується, що до 2016 року на ВМЗ вироблятимуть більш ніж 100 титанових шар-балонів на рік, а до 2023 року їхня кількість зросте до 550. Завод буде постачати чотири типи титанових шар-балонів об’ємом від 25 до 130 літрів.
Титанові шар-балони є частиною практично всіх рідинних ракетних двигунів 1-ї, 2-ї і 3-ї ступенів ракет-носіїв. Вони використовуються в ракета-носіях «Протон» і «Ангара», в розгінному блоці «Бриз» і в новому киснево-водневому розгінному блоці (КВРБ). Шар-балони є герметичні сферичні конструкції, в яких під великим тиском зберігається гелій для використання в пневмосистемі ракетних двигунів.
Програму імпортозаміщення стали розробляти після того, як президент України Петро Порошенко наказав припинити співпрацю з Росією у сфері оборонно-промислового комплексу. Програма поділяється на дві частини. Перша – імпортозаміщення по Україні. Незабаром з’явиться програма заміщення продукції із США, ЄС та інших країн, що підтримали санкції.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас