За півроку Польща видала українцям майже 400 тисяч віз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За півроку Польща видала українцям майже 400 тисяч віз

Світ
447
Найбільший західний сусід України, Польща за перші шість місяців цього року видала українцям близько 388 тис. віз, що на 11 тис., або на 3%, більше, ніж у першій половині минулого року. Про це свідчать дані польського Міністерства закордонних справ.
Польські консульства в Україні збільшили видачу національних віз, які, як правило, видаються для тих, хто приїжджає до Польщі на навчання, роботу та відвідування близьких, але зменшила кількість виданих шенгенських віз.
Українці за півроку отримали 119 тис. національних віз, що на 23% більше, і 269 тис. шенгенських, що на 4% менше, ніж рік раніше.
“Менша кількість шенгенських віз, виданих у першій половині 2014 року, пов’язана, серед іншого, з великою кількістю випадків видачі таких довгострокових віз… Додатково на це впливає більша кількість виданих національних віз для власників “Картки поляка”, а також дозволи на перетин кордону в рамках малого прикордонного руху”, – зазначили в міністерстві.
За даними польського МЗС, за першу половину цього року українці найчастіше отримували шенгенські візи терміном дії до одного і двох років: 135 тис. та 102 тис. відповідно.
Візи на три роки отримали 23 тис. українців, на 4 роки – 8 тис. українців і на 5 років – 1 тис. громадян України.
При цьому 4-річних віз за перші шість місяців отримало майже вдвічі більше українців, ніж за весь 2013 рік, а 5-річних рівно стільки ж.
Польща, яка традиційно видає українцям найбільше віз серед усіх 26 держав – членів шенгенської зони, торік видала українцям понад 720 тис. віз, що на 12% більше, ніж рік раніше.
Всі держави зони видали громадянам України 2,1 млн віз.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас