Закон про санкції не несе ризики для українців - стверджує міністр юстиції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Закон про санкції не несе ризики для українців - стверджує міністр юстиції

Особисті фінанси
457
Закон про санкції не містить ніяких ризиків для обмеження прав українського суспільства, вважає міністр юстиції України Павло Петренко.
“У законі є дуже серйозні запобіжники, які не дозволять використовувати ті чи інші положення закону для порушення прав українських громадян та українських компаній. Цей закон не поширюється на українських громадян, він застосовується виключно до іноземних суб’єктів – іноземних держав, іноземних компаній і груп, які ведуть терористичну діяльність проти української держави”, – сказав він не прес-конференції в п’ятницю в Києві.
“У зв’язку з цим, ніяких ризиків для українського суспільства цей закон не несе”, – додав міністр.
П.Петренко нагадав, що в ході обговорення законопроекту про санкції в парламенті з документа були виключені такі норми, які могли тим чи іншим чином обмежити свободу слова в Україні та обмежити діяльність ЗМІ, громадських рухів і партійних організацій.
“Цей закон не стосується свободи слова та основних прав громадськості”, – резюмував він.
Петренко зазначив, що цей закон передбачає застосування секторальних санкцій до інших держав або певного кола осіб тільки шляхом “подвійного рішення” – спочатку рішення РНБО України, яке потім протягом 48 годин має затвердити своїм рішенням Верховна Рада України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас