Бойлери киянам можна встановлювати без додаткових дозволів - пояснення КМДА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бойлери киянам можна встановлювати без додаткових дозволів - пояснення КМДА

Енергетика
956
Додаткових нормативів щодо установки побутових водонагрівачів в Києві не існує. Однак комунальникам все ж виділили 28 млн гривень на перевірку і ремонт проблемних електромереж.
Контролювати установку бойлерів у квартирах Київська міська державна адміністрація (КМДА) не може і не буде. Як повідомляє прес-служба відомства, ніяких додаткових нормативів щодо установки побутових водонагрівачів в Києві не існує.
“Для встановлення бойлерів додаткові дозволи не потрібні, але просимо киян перевірити електропроводку у власних квартирах”, – цитується в повідомленні директор департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Дмитро Новицький.
Обережність комунальників обумовлюється недостатньою потужністю електромереж. За словами Новицького, потужність внутрішньобудинкових електромереж більшості житлових об’єктів становить 2-3 кВт, проте через використання бойлерів, кондиціонерів та іншої техніки рівень навантаження перевищує 10 кВт.
“Ми поставили задачу житлово-експлуатаційним організаціям перевірити і відновити внутрішньобудинкові мережі в проблемних будинках. На це виділено 28 млн грн”, – додав Новицький.
Раніше заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Григорій Семчук порекомендував громадянам у разі прийняття рішення про використання побутових електричних приладів нагріву води та обігріву приміщень погоджувати можливість такого використання електроприладів безпосередньо з енергопостачальними компаніями.
При цьому Семчук наголосив, що неграмотний і непрофесійний підхід до такого масового застосування електроприладів нагріву води та обігріву приміщень загрожує вивести з ладу електромережі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас