Більше 80% росіян впевнені, що продуктове ембарго "піде на користь країні", хоча багато хто побоюється "зростання цін" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більше 80% росіян впевнені, що продуктове ембарго "піде на користь країні", хоча багато хто побоюється "зростання цін"

Світ
458
Російське ембарго на імпорт продуктів харчування з США, країн ЄС та інших держав, які ввели санкції проти РФ, підтримують 84% росіян, повідомляє Всеросійський центр вивчення громадської думки (ВЦИОМ), посилаючись на дані проведеного ним 16-17 серпня опитування населення.
Несхвально відгукнулися про російські обмеження на ввезення західних продуктів 9% опитаних. Частіше за інших про це говорили москвичі і петербуржці (17%), а також учасники дослідження, думка проти роботу президента (18%), відзначається в прес-релізі.
80% респондентів висловили впевненість, що російське ембарго піде на користь країні: підштовхне розвиток власного сільського господарства і призведе до збільшення частки вітчизняних продуктів на прилавках магазинів.
Негативні наслідки для Росії в цьому зв’язку передбачили 9% учасників опитування. Найбільше побоювання у них викликає зростання цін на продукти харчування – такий розвиток подій прогнозують 63% респондентів, тоді як 31% вважають це малоймовірним.
Між тим Росстат вже зафіксував зростання цін на продукти харчування, що потрапили під відповідні продовольчі санкції російського уряду. За даними відомства, найбільше подорожчала курка і свинина, також почали зростати ціни на яблука.
П’ята частина (22%) учасників опитування ВЦИОМ вважають можливим виникнення дефіциту продуктів харчування у зв’язку з санкційною війною Росії і Заходу. Майже стільки ж (21%) побоюються можливого зниження якості продуктів. При цьому майже половина (46%) опитаних вважає можливими контрабандні поставки заборонених продуктів на територію Росії. 38% учасників опитування так не думають.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас