Число мандрівників в США на День праці буде максимальним за 6 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Число мандрівників в США на День праці буде максимальним за 6 років

Світ
181
Кількість американців, які здійснять поїздку по США в “довгі вихідні” на День праці, цього року буде максимальною з 2008 року, прогнозує Американська автомобільна асоціація (AAA).
День праці відзначається в перший понеділок осені, тобто цього року свято випадає на 1 вересня. Асоціація очікує, що цього року близько 34,7 млн ​​мандрівників від’їдуть від будинку не менше ніж на 50 миль (трохи більше 80 км). Порівняно з минулим Днем праці показник збільшиться на 1,3%, повідомляє MarketWatch. У 2008 році в поїздки вирушили 45,1 млн людей.
При цьому майже 90% американців (близько 30 млн) планують в ході майбутніх вихідних зробити поїздки на автомобілі. Приблизно 8%, або 2,65 млн осіб, мають намір скористатися літаком, що на 1% перевищує торішній рівень. Середня ціна авіаквитка в цьому році піднялася на 2%, в ​​той час як добова оренда автомобіля залишилася приблизно на колишньому рівні – $ 51, ​​свідчать дані AAA. Готелі середнього класу подорожчали на 9%, а категорії “люкс” – на 6%.
“Цього року американці оптимістичніше оцінюють свою фінансову ситуацію, – вважає головний операційний директор AAA Маршал Доней. – Споживчі витрати продовжують рости швидше, ніж наявні доходи, вказуючи на те, що американці спокійно витрачають кошти з кредитних карт для того, щоб скористатися останніми літніми вихідними в цьому році”.
У цьому серпні ціни на бензин на АЗС США є найнижчими для останнього місяця літа з 2010 року. Представники AAA не очікують істотної зміни ситуації напередодні “довгих вихідних”. Зараз бензин коштує в середньому $ 3,44 за галон у порівнянні з $ 3,59 за галон роком раніше.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас