США на підйомі: випуск корпоративних облігацій там може досягти рекорду за підсумками третього року поспіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США на підйомі: випуск корпоративних облігацій там може досягти рекорду за підсумками третього року поспіль

Фондовий ринок
162
Випуск корпоративних облігацій в США може досягти рекордного рівня за підсумками третього року поспіль на тлі привабливих умов розміщення з урахуванням низьких процентних ставок, пише газета The Wall Street Journal.
Згідно з даними дослідницької компанії Dealogic, з початку 2014 року обсяг розміщення корпоративних облігацій в США склав близько $ 994,9 млрд – це більш ніж на 4% вище за рівень того ж періоду минулого року – і може досягти рекордних $ 1 трлн за підсумками року.
Експерти відзначають, що компанії активізують розміщення облігацій, зокрема, прагнучи залучити кошти для інвестування в нові проекти на тлі відновлення економіки США – ця тенденція може підтримати подальший економічний підйом.
Обсяг корпоративних бондів, випущених для фінансування капітальних витрат, зокрема, для покупки підприємств або обладнання, з початку цього року злетів на 90% порівняно з тим же періодом роком раніше – до $ 40 млрд, свідчать дані Dealogic. Крім цього, компанії використовують залучені від розміщення бондів кошти для рефінансування боргів, а також заохочення акціонерів, наприклад, виплати дивідендів або викупу акцій.
Цього року обсяг облігацій, випущених компаніями в США з метою залучення коштів для виплати або рефінансування боргів, склав близько $ 315 млрд – це на 35% більше, ніж роком раніше, відзначають в Dealogic.
Для фінансування злиттів і придбань компанії випустили облігації на суму близько $ 109 млрд проти $ 84 млрд роком раніше. Найбільш великим розміщенням корпоративних бондів цього року став випуск паперів Apple Inc. на $ 12 млрд в квітні. Серед інших великих угод – розміщення облігацій французьким кабельним оператором Numericable Group на $ 10,88 млрд і Oracle Corp. на $ 10 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас