Школи Полтавської області можуть перейти на 6-денне навчання - через економію газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Школи Полтавської області можуть перейти на 6-денне навчання - через економію газу

Енергетика
433
В школах Полтавщини можуть ввести 6-денне навчання, а канікули продовжити. Як розповіли в Полтавській ОДА, незважаючи на різке підвищення тарифів на використання природного газу, а також режим економії енергоносіїв, введений в державі, освітніми закладами Полтавської області розроблено заходи щодо скорочення споживання природного газу до 10% від минулорічного обсягу.
При цьому, в ОДА зазначили, що звернулися до райдержадміністрацій та міськвиконкомам, рекомендувавши організувати навчальний процес 6 днів на тиждень в тих райцентрах області, де це дасть реальну економію енергоносіїв. У той же час, як підкреслив керівник обласного управління освіти Сергій Шевчук, у всіх п’яти містах обласного значення в школах залишиться 5-денний навчальний тиждень.
Також ОДА пропонує відкоригувати період, тривалість осінніх і весняних канікул. Тобто почати осінні канікули в перші два тижні жовтня, щоб опалювальний сезон відтягнути до 1 листопада. Також для завершення опалювального сезону раніше традиційного терміну, квітневі канікули призначити на перші два тижні місяця. Районам, які навчатимуться шість днів на тиждень, рекомендується продовжити зимові канікули до 1 місяця протягом січня 2015 року.
За умови впровадження таких заходів по економії енергоресурсів освітні заклади, які опалюються від власних котелень на газу, зменшать обсяг споживання природного газу на 2 млн 220 тис. куб. або на 13,6% від минулорічного обсягу споживання.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас