Bank of America виплатить $ 16,7 млрд за врегулювання справи про порушення в іпотечній сфері в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bank of America виплатить $ 16,7 млрд за врегулювання справи про порушення в іпотечній сфері в США

Фондовий ринок
118
Bank of America Corp. (BofA) досяг угоди з міністерством юстиції США і низкою інших відомств у справі про порушення при продажу банком іпотечних паперів в період до кризи 2008 року: BofA належить виплатити штраф у розмірі $ 16,65 млрд, щоб не доводити справу до суду, йдеться в прес-релізі банку.
На початку серпня інформовані джерела оцінювали розмір виплат в $ 16-17 млрд.
В рамках угоди банк погодився виплатити $ 9,65 млрд в грошовій формі федеральному уряду США, включаючи Мін’юст і Комісію з цінних паперів і бірж (​​SEC), урядам шести штатів (Делавер, Іллінойс, Каліфорнія, Кентуккі, Меріленд і Нью-Йорк), а також іншим державним і регіональним утворенням.
Решта коштів ($ 7 млрд) будуть спрямовані на полегшення боргового навантаження споживачів-позичальників.
Сума, яку заплатить BofA в рамках цієї справи, перевищить $ 13 млрд, виплачені раніше іншим американським банком – JPMorgan Chase & Co. – в рамках аналогічної справи, і стане рекордною для такого виду розглядів.
З урахуванням $ 6 млрд, які були стягнуті з BofA раніше цього року для завершення розгляду про порушення при продажі іпотечних облігацій Федеральним агентством житлового фінансування (FHFA), загальний обсяг виплат банку у зв’язку з іпотекою наближається до $ 23 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас