Полегшення закінчилося: кримчан зобов'язали реєструвати своїх квартирантів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Полегшення закінчилося: кримчан зобов'язали реєструвати своїх квартирантів

Особисті фінанси
1903
Відтепер жителі анексованого Криму в обов’язковому порядку повинні реєструвати квартирантів, в іншому випадку власнику житла загрожує штраф.
Як повідомляє прес-служба ФМС Росії, змінені Правила реєстрації та зняття громадян Росії з реєстраційного обліку за місцем перебування та за місцем проживання в межах Росії, пише портал “Крым.Реалии”.
“Згідно з постановою № 809 “Про внесення змін до Постанови Уряду Російської Федерації від 17 липня 1995 р. № 713”, власник житла повинен повідомити відповідні органи про квартиранта”, – наголошується в повідомленні.
У постанові говориться, що якщо власник (наймач) готовий зареєструвати за місцем перебування або за місцем проживання громадянина, який проживає в житловому приміщенні, але той з якихось причин відмовляється реєструватися, то власник протягом 90 днів для реєстрації за місцем перебування та 7 днів для реєстрації за місцем проживання зобов’язаний повідомити протягом 3 робочих днів орган реєстраційного обліку про проживання громадянина у зазначеному житловому приміщенні за встановленою формою при особистому зверненні, поштою або по Інтернету, в тому числі і через Єдиний портал держпослуг.
У ФМС РФ також заявили, що у разі, якщо громадянин своєчасно був зареєстрований у житловому приміщенні за місцем перебування або за місцем проживання власнику (наймачу) житлового приміщення повідомляти орган реєстраційного обліку про проживання такого громадянина не потрібно.
За матеріалами:
gazeta.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас