Відновлення доріг, мостів і шляхопроводів в Донбасі буде коштувати більше 2 млрд грн - Укравтодор — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відновлення доріг, мостів і шляхопроводів в Донбасі буде коштувати більше 2 млрд грн - Укравтодор

Казна та Політика
162
Більше 2,15 млрд грн необхідно для відновлення об’єктів інфраструктури, пошкоджених або взагалі зруйнованих під час бойових дій на сході України, повідомили в прес-службі Укравтодору.
Саме в таку суму, станом на середину липня, фахівці дорожніх підприємств і організацій Донецької та Луганської областей оцінили збиток від несанкціонованих втручань в роботу дорожнього комплексу східного регіону.
“Зазначена сума є орієнтовною, оскільки повноцінні обстеження поки проведені лише на звільнених від терористів територіях. Обсяги ж руйнувань в місцях, де ще ведуться бойові дії, поки не встановлені через загрозу життю дорожників”, – повідомив голова Державного агентства автомобільних доріг України Сергій Підгайний.
За його словами, в даний час руйнувань різного ступеня складності зазнали майже 962 км автомобільних доріг загального користування, з яких близько 250,5 км – в Донецькій області і більш 711,5 км – у Луганській, а також 20 мостів і шляхопроводів, загальна довжина яких становить 2101 погонний метр. За попередніми даними, вартість робіт з відновлення інфраструктури в Донецькій області складе 735,1 млн. грн., а в Луганській – 1423,3 млн. грн.
“Через зазначені руйнування відрізаними від світу залишилися кілька населених пунктів Донецької області. Щоб забезпечити з ними шляхи сполучення, були організовані понтонні переправи і під’їзні дороги до них”, – зазначив С.Підгайній.
Таким чином був забезпечений проїзд через річку Казенний Торець на км 675 + 378 автомобільної дороги М-03 Київ – Харків – Довжанський, біля с. Семенівка, а також річку Сіверський Донець на км 12 + 448 автомобільної дороги Т-05-13 Червоний Лиман – Артемівськ – Горлівка, біля с.Закатное.
Крім того, в обох областях на ряді автомобільних доріг, як державного так і місцевого значення, вже почалися роботи по розбиранню блокпостів, розчищення проїжджої частини та узбіч від залишків техніки, боєприпасів, грунту та іншого сміття.
“Наші фахівці проводять заміну зруйнованих дорожніх знаків і металевого бар’єрного огородження, а також здійснюють ямковий ремонт дорожнього покриття для забезпечення належної безпеки руху”, – підкреслив глава Укравтодору.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас