Наближення українського законодавства до європейських стандартів охорони навколишнього середовища буде коштувати 500 млн грн - міністр екології — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Наближення українського законодавства до європейських стандартів охорони навколишнього середовища буде коштувати 500 млн грн - міністр екології

Казна та Політика
217
Наближення законодавства України до стандартів ЄС в галузі охорони навколишнього середовища обійдеться в 0,5 млрд грн. Про це під час презентації Національної стратегії наближення законодавства України до права ЄС в галузі охорони навколишнього середовища сказав міністр екології та природних ресурсів Андрій Мохник.
За словами міністра, стратегія була підготована ​​протягом 2012-13 рр. Він зазначив, що цей документ є наступним кроком у плануванні та організації роботи з виконання Угоди про асоціацію в частині охорони навколишнього середовища.
А.Мохник також зазначив, що процес адаптації законодавства України передбачає дві стадії – транспозицию та імплементацію.
“Стратегія побудована таким чином, що вона враховує всі зазначені елементи і стадії. Так, невід’ємною складовою стратегії є індикативна оцінка вартості виробництва вимог джерел права ЄС в сфері охорони навколишнього середовища… Оцінена вартість робіт по транспозиції та заходів з імплементації, передбачених безпосередньо додатком 30 до Угоди про асоціацію. Оцінку зробили по кожному джерелу права ЄС, окремо по кожному з восьми секторів і за додатком 30 в цілому. Загальна сума становить близько півмільярда гривень”, – сказав А.Мохник.
У той же час він додав, що повне впровадження Угоди про асоціацію в системі охорони навколишнього середовища з досвіду держав-членів ЄС в середньому близько однієї тис. євро на людину, тобто це десятки мільярдів євро.
Міністр також зазначив, що створення ЗВТ з ЄС без впровадження європейських стандартів у галузі охорони навколишнього середовища неможливо, і Європейський союз вже приділяє цьому аспекту особливу увагу.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас