Закінчився аванс "Газпрому" за транзит "Нафтогазу" - пішли поточні платежі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Закінчився аванс "Газпрому" за транзит "Нафтогазу" - пішли поточні платежі

Енергетика
1395
Передоплата за транзит російського газу через Україну закінчилася в липні, і вже з липня почалися поточні платежі “живими” грошима, повідомив журналістам офіційний представник “Газпрому” Сергій Купріянов, нагадавши українським партнерам про борг в $ 5,3 млрд за поставки газу.
“Авансові платежі “Газпрому” “Нафтогазу України” в 2012-2013 роках забезпечили оплату послуг з транзиту російського газу по території України до середини 2014 року, частково включаючи липень”, – зазначив він.
“Незважаючи на наявну гігантську заборгованість “Нафтогазу України” перед “Газпромом” за поставлений природний газ, відсутність оформлених актів здачі-приймання послуг з транзиту газу та відповідних рахунків-фактур, “Газпром”, керуючись принципом обов’язковості виконання взятих на себе контрактних зобов’язань, як надійний постачальник і партнер справив додатковий платіж в рахунок оплати за транзит в липні на адресу “Нафтогазу України”, – додав С. Купріянов.
“Газпром” розраховує на виконання “Нафтогазом України” своїх зобов’язань з оплати заборгованості за поставлений газ та забезпечення безперешкодного транзиту газу через територію України”, – сказав представник російської компанії.
Сума доплати за транзит в липні склала $ 10,54 млн. За підрахунками “Газпрому”, борг “Нафтогазу України” за поставки (не рахуючи заборгованості в рамках зобов’язань “бери-або-плати”) склала близько $ 5,296 млрд: $ 1,451 млрд – за листопад-грудень 2013 року і близько $ 3,845 млрд – за квітень-червень 2014 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас