Укргазбанк ініціює початок масової боротьби банків з "проблемними позичальниками" в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укргазбанк ініціює початок масової боротьби банків з "проблемними позичальниками" в Україні

Казна та Політика
4095
Укргазбанк ініціював початок масової боротьби банків з проблемними позичальниками.
Протягом декількох тижнів Укргазбанк має намір підписати відповідний меморандум з державними Ощадбанком і Укрексімбанком і підключити до нього більшість найбільших кредитних установ.
Планується, що банки створять єдиний реєстр недобросовісних позичальників. Після цього всі установи повинні будуть відмовляти клієнтам, що входять до цього списку в обслуговуванні. Ініціативу підтримав і Нацбанк, який має намір “ретельніше” перевіряти банки, що продовжують обслуговувати неплатників.
В Укргазбанку вважають, що саме зараз проблема неповернення кредитів набула особливої ​​актуальності. “На тлі війни на сході України і спаду економіки ми спостерігаємо тривожну тенденцію. Багато позичальників масово відмовляються виконувати свої зобов’язання перед банками. І справа тут не стільки в девальвації гривні, у багатьох компаній і фізосіб є непогана фінансова подушка в готівковій валюті, але вони не поспішають розплачуватися за своїми гривневими зобов’язаннями. Більш того, клієнти-шахраї зараз щедро оплачують послуги адвокатів, правоохоронців та суддів з розвалу судових справ, де позивачами виступають банки, – пояснює свою позицію голова правління Укргазбанку Сергій Мамедов. – Особисто я вважаю, що в цей важке для країни час ухиляння від виконання своїх зобов’язань перед банком – злочин. Адже кінцевий одержувач грошей, повернутих, наприклад, Укргазбанку, – держава, якій кошти потрібні для продовження звільнення східних територій, відновлення економіки і підготовки до непростого осінньо-зимового періоду “.
В Укрексімбанку і Ощадбанку не відкидають підготовку до підписання меморандуму, але відмовилися коментувати його.
За матеріалами:
FinMaidan
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас