Заробітна плата мобілізованих військовослужбовців складає менше 900 грн - нардепи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заробітна плата мобілізованих військовослужбовців складає менше 900 грн - нардепи

Казна та Політика
1916
Військовослужбовці, які проходять службу за призовом по мобілізації, не отримують належного грошового забезпечення. Про це заявили народні депутати України Олександр Бригинець та Дмитро Андрієвський.
“При здійсненні депутатської діяльності та особистого спілкування з бійцями АТО нам стало відомо про неналежне грошове забезпечення і виплаті заробітної плати українським військовослужбовцям, в тому числі учасникам підрозділів, які беруть безпосередню участь в антитерористичній операції на території Донбасу”, – розповів Бригинець.
“Незважаючи на те, що згідно з постановою КМУ №111 від 09.04.2014 року з 18 березня 2014 військовослужбовцям, які пройшли військову службу за призовом по мобілізації, на особливий період, грошова допомога виплачується в порядку і розмірах, встановлених для осіб офіцерського складу, осіб рядового сержантського і старшинського складу, які проходять військову службу за контрактом, військовослужбовці отримують менше 900 гривень”, – повідомив Д. Андрієвський.
Враховуючи, що Міністерство оборони України є головним розпорядником коштів, виділених на потреби української армії, нардепи звернулися до міністра оборони України з проханням надати інформацію щодо порядку та розміру виплати заробітної плати українським військовослужбовцям відповідно до їх звань і посад.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас