Донецька залізниця скоротила відправку вугілля в 2 рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Донецька залізниця скоротила відправку вугілля в 2 рази

Казна та Політика
237
Донецька залізниця (ДЗ) у січні-липні 2014 р. скоротила відправку вугілля в два рази – з 30,5 млн тонн до 15,7 млн тонн, повідомляється прес-служба відомства.
“Внаслідок руйнування залізничної інфраструктури в Донбасі на сьогоднішній день не працюють основні розвантажувально-навантажувальні станції з вантаження вугілля. Напередодні осінньо-зимового опалювального сезону на Донецькій залізниці гостро стоїть питання відправки вантажів, особливо кам’яного вугілля на адресу підприємств паливно-енергетичного комплексу України”, – прокоментували в ДЗ.
На залізниці зазначили, що в результаті бойових дій на сході країни відсутня можливість відправляти вантажні вагони більш ніж з 50-ти основних вантажних станцій.
“Практично повністю припинені вантажні перевезення в Луганській області, не здійснюється рух на головному західному ходу Донецьк-Красноармійськ-Чаплине, куди відправляється близько 70% вантажів одного з найбільших в країнах СНД і Балтії і найбільшого в Україні – Ясинуватського залізничного вузла”, – йдеться в повідомленні.
За даними залізниці, за останні кілька місяців спостерігається стійка тенденція до скорочення перевезень. Зокрема, в червні поточного року на адресу енергетиків було відправлено 2,1 млн тонн вугілля, в липні – 1,9 млн, а за 17 діб серпня – 0,4 млн. тонн. Для порівняння, в 2013 році в червні цей показник склав 2 млн тонн, в липні – 2,3 млн тонн, 17 діб серпня – 2,5 млн тонн.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас