В Україні немає реальних проектів концесійних доріг, реалізація яких може початися в найближчий рік - глава Держінвестпроекту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні немає реальних проектів концесійних доріг, реалізація яких може початися в найближчий рік - глава Держінвестпроекту

Казна та Політика
535
В Україні в даний час немає реальних проектів будівництва концесійних доріг, реалізація яких може початися в найближчий рік, вважає глава Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами (Держінвестпроект) Сергій Євтушенко.
“Таких проектів, які можна реалізувати в перспективі 12 місяців або вивести на концесійні конкурси, я не бачу”, – сказав він журналістам в ході презентації дослідження Експертного центру з державно-приватного партнерства та інфраструктури “Юридичні бар’єри для концесії автомобільних доріг” в Американській торговій палаті.
При цьому Євтушенко підкреслив, що подібних проектів немає ні в портфелі Держінвестпроекту, ні в портфелі Державного агентства автомобільних доріг (“Укравтодор”). Зокрема, зазначив він, за проектом т.зв. “малої кільцевої дороги”, що включає будівництво моста через Дніпро, “на даний момент немає рішення уряду про фінансування ТЕО”.
Крім того, Євтушенко наголосив на необхідності внесення змін до законодавства, що регулює питання державно-приватного партнерства (ДПП) і концесії. “Без ремонту законодавства про ДПП неможливо залучити інвестора для капітальних інвестицій в інфраструктуру”, – сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас