Китайські банки загрузли в "поганих" кредитах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайські банки загрузли в "поганих" кредитах

Кредит&Депозит
495
Один з найбільших китайських банків Bank of China більш ніж в два рази збільшив суму резервів на покриття “поганих” кредитів на тлі уповільнення темпів зростання прибутку до мінімального за останні п’ять кварталів значення.
Резерви кредитора на можливі втрати по позиках виросли в II кв до 12,7 млрд юанів, що на 116% більше, ніж минулого року. Чистий прибуток в II кв виріс на 8,5% до 44,4 млрд юанів. Обсяг “поганих” кредитів банку виріс до 85,9 млрд юанів – максимуму за 5 років. Настільки слабкі показники пов’язують з охолодженням китайської економіки. Багато експертів прогнозують, що зростання ВВП країни в поточному році стане найнижчим з 1990 р.
На тлі погіршення ситуації в банківському секторі, падають і акції кредиторів. Вже зараз по співвідношенню ціна/прибуток акції китайських банків є найдешевшими в світі.
“Найбільше занепокоєння по Bank of China викликає якість його активів”, – сказав в інтерв’ю Bloomberg Чень Чінжу, аналітик Phillip Securities Research. “Тенденція надто очевидна. Ми очікуємо, що число проблемних кредитів буде продовжувати рости в найближчі два квартали”, – додав він.
Чиста процентна маржа банку скоротилася – міра прибутковості кредитування – скоротилася в червні до 2,27%, в ​​порівнянні з 2,29% в I кв. Частка непрацюючих кредитів склала 1,02% від загального портфеля. У попередньому кварталі таких було 0,98%.
Керівництво кредитної організації в ході недавнього виступу на конференції в Пекіні заявило, що вживає всі можливі дії для запобігання росту “поганих” кредитів. Разом з тим було відзначено, що в другому півріччі китайська економіка зіткнеться з знижувальним тиском. Згідно з опитуваннями агентства Bloomberg, за підсумками року зростання ВВП складе 7,4%.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас