Деякі країни не зможуть повернутися на ринок РФ після скасування "продовольчого ембарго" - лякає Россільгоспнагляд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Деякі країни не зможуть повернутися на ринок РФ після скасування "продовольчого ембарго" - лякає Россільгоспнагляд

Аграрний ринок
651
Деякі країни, поставки продукції яких заборонені в РФ, не зможуть повернути колишні позиції на російському ринку після скасування “продовольчого ембарго”, оскільки їхнє місце займуть інші.
Як повідомляє Россільгоспнагляд, про це заявив глава служби Сергій Данкверт на зустрічі з тимчасовим повіреним у справах Греції в Росії Герасимосом Даварісом в Москві.
За його словами, Далекий Схід Росії був критично залежний від поставок м’яса з США та Канади. “Тепер, коли Россільгоспнагляд активно працює з ветеринарною службою Китаю щодо забезпечення безпеки поставок свинини з деяких китайських великих високоінтегрованих підприємств, повернутися американські та канадські постачальники не зможуть”, – вважає він.
Індія пропонує великі партії яловичини, а це означає, що Росія не буде зацікавлена у відновленні поставок цього м’яса з Австралії.
Весь спектр грецької продукції, що поставляється на російський ринок, хочуть замістити інші країни, наприклад, Туреччина. У зв’язку з падінням рівня цін в Євросоюзі в цілому, пов’язаним з перевиробництвом і затоварюванням, російський ринок стає особливо привабливим для країн, що експортують харчову продукцію, зазначає Россільгоспнагляд.
У цих умовах російська служба має намір підтримувати робочі контакти з контрольно-наглядовими службами Греції з тим, щоб у разі скасування санкцій поставки піднаглядної продукції могли відновитися без будь-яких затримок.
При цьому С.Данкверт особливо відзначив потенціал зростання поставок грецької харчової продукції в Росію. За його оцінкою, експортний потенціал Греції лише щодо молочної продукції перевищує можливості країн Балтії.
До введення заборони на поставки продукції з країн ЄС Греція експортувала до Росії овочі та фрукти, молочну та рибну продукцію, сири, йогурти. Більше 90% полуниці, вирощуваної в країні, призначалося для російського ринку.
За даними ФМС, в 2013 році Греція поставила в РФ фруктів і ягід більш ніж на $600 млн. Частка Греції в поставках до Росії абрикосів, нектаринів, персиків і вишні склала 12,5% (57,8 тис. тонн на $ 90,1 млн ), поставки цитрусових склали 14,2 тис. тонн на $15 млн, винограду – 1,1 тис. тонн на $2,3 млн тощо.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас