Куди пішли гроші українців: Курченко і "сім'я" вивели з "Реал банку" тільки в 2013 році 4 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Куди пішли гроші українців: Курченко і "сім'я" вивели з "Реал банку" тільки в 2013 році 4 млрд

Кримінал
1627
У 2013 році з “Реал банку”, що входить до бізнес-структури Сергія Курченко і “Сім’ї”, на рахунки невідомих компаній було виведено понад 4 млрд грн. Про це повідомляє “Перша інстанція”, посилаючись на дані Єдиного державного реєстру судових рішень.
Борги почали накопичуватися з весни 2013 року, коли банк почав активно роздавати багатомільйонні кредити маловідомим компаніям. Тільки в Сімферополь на рахунки десяти місцевих фірм без ділової історії та імені на ринку в 2013 році пішло 1,5 млрд грн.
Як передають “Наші гроші”, всього таких фірм, які не повертають отримані кредити, було близько тридцяти. Зв’язатися з цими позичальниками неможливо: слухавку в офісах не піднімають або відключені номери. Деякі з цих компаній фігурували в розслідуваннях про сумнівну бізнес-діяльність Курченко.
Наприклад, близька йому компанія “Укренергоринок” взяла в “Реал банку” 30 млн грн, хоча, як писали ЗМІ, роком раніше на тіньових схемах з продажу газу вона заробила понад 1 млрд грн.
Варто зауважити, що в листопаді минулого року НБУ надав “Реал банку” рефінансування майже на мільярд гривень. Видача кредитів від “Реал банку” прискорилися з початком Майдану. Приміром, 3 січня цього року був виданий кредит у розмірі 400 млн грн київській фірмі “Прогрес Інсайд”.
Нагадаємо, “Реал банком” володіють бізнесмен Сергій Курченко та компанії “Сім’ї”. Як відомо, Курченко в квітні цього року був оголошений в розшук. Засновником київського ТОВ “Прогрес Інсайд” є Володимир Москальов з Харкова. Саме Харківська область була постачальником номінальних засновників і директорів фірм з орбіти Курченко.
Нагадаємо, з 3 березня 2014 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб ввів тимчасову адміністрацію в “Реал Банк”. Тимчасова адміністрація введена в банку на три місяці – по 2 червня 2014 року.
В середині травня ФГВФО ухвалив рішення припинити пошук інвестора для “Реал банку” і після закінчення всіх виплат ліквідувати фінустанову. Як зазначалося в повідомленні Фонду на його сайті, ніхто з потенційних інвесторів не виявив інтересу до банку.
“Реал Банк” заснований в 1990 році. У жовтні 2011 року СК “Лемма-Віте” продала контрольний пакет акцій банку: на початок січня 2014 ніхто з акціонерів фінустанови не володів більше 10% його статутного капіталу, однак, за інформацією в ЗМІ, банк був підконтрольний Сергію Курченко.
Згідно з даними Нацбанку України, на 1 січня 2014 року по розміру загальних активів “Реал Банк” займав 47-е місце (4,469 млрд грн) серед 180 діючих у країні банків.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас