Покупці в Росії скаржаться на зростання цін на продовольство, насамперед на м'ясо і молоко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Покупці в Росії скаржаться на зростання цін на продовольство, насамперед на м'ясо і молоко

Світ
725
Російські покупці скаржаться на зростання цін на продовольство, найбільше – на м’ясо і молочну продукцію, повідомляється в прес-релізі Громадської палати за результатами розгляду скарг, що надійшли на “гарячу лінію” у зв’язку з продовольчим ембарго.
Всього після заборони на поставки продовольства з ряду країн на “гарячу лінію” з моніторингу цін надійшло більше ста повідомлень. В основному громадяни скаржаться на істотне підвищення цін на курятину та інші види м’яса (30% повідомлень). Збільшення цін, за їх даними, сталося на 30-100 рублів (у різних торгових точках).
На подорожчання молочної продукції, в основному сиру, поскаржилися 25% громадян, які звернулися до Громадської палати. Зростання цін на молоко варіюється від 15 до 22 рублів, на сир – від 55 до 200 рублів.
Крім того, близько 20% звернень стосуються подорожчання сьомги і форелі (зростання від 130 до 200 рублів), 15% громадян заявляють про підвищення цін на яблука, лимони, персики, нектарини (від 60 до 100 рублів), помідори (на 20 рублів).
За повідомленнями громадян, факти збільшення цін були зафіксовані переважно в мережевих магазинах Spar, “Перекресток”, “Магнит” (MOEX: MGNT), “О’Кей”, “Гроздь”, “Грант”, “Березка”, “Пятерочка”.
Більшість повідомлень – 34% – надійшло з Москви і Московської області. Крім того, зростання цін фіксується в Санкт-Петербурзі, Омській, Саратовській, Бєлгородській, Челябінській, Ярославській, Новосибірській, Сахалінській, Тверській, Пензенській, Ростовській областях, Краснодарському, Красноярському, Приморському краях, Башкирії і Удмуртії, а також у Ханти-Мансійському автономному окрузі.
У зв’язку з цим голова комісії Громадської палати з соціальної підтримки громадян та якості життя Володимир Сліпак направив запити в Федеральну антимонопольну службу і Генеральну прокуратуру РФ з проханням оперативно організувати перевірку за виявленим фактам і вжити відповідні заходи, повідомляє прес-служба.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас