Alcoa і "Роснано" відмовилися від партнерства в проекті з виробництва бурильних труб в Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Alcoa і "Роснано" відмовилися від партнерства в проекті з виробництва бурильних труб в Росії

Енергетика
594
Найбільший виробник алюмінію в США Alcoa і ВАТ “Роснано” вирішили розірвати домовленість про партнерство у проекті СП з випуску алюмінієвих бурильних труб із захисним нанопокриттям для нафтогазового сектора Росії.
Alcoa на першому етапі буде реалізовувати проект самостійно, але на наступних етапах “Роснано” може повернутися в проект, повідомили “Інтерфаксу” в держкомпанії.
Причина зриву партнерства – складна політична обстановка, пояснив “Інтерфаксу” знайомt з ситуацією джерело. За його словами, планувалося, що “Роснано” допоможе Alcoa c виходом на споживачів бурильних труб в РФ.
Сторони підписали угоду про створення СП в червні минулого року. Вартість проекту оцінювалася “попередньо в сотні мільйонів рублів”, говорив глава “Роснано” Анатолій Чубайс.
У Росії Alcoa належать два заводи: “Алкоа металург Рус” (до липня 2009 року – Білокалитвинське металургійне виробниче об’єднання) і “Алкоа СМЗ” (раніше – “Самарський металургійний завод”). Підприємства були придбані у “РусАла” за $ 257 ​​млн ​​в 2005 році.
Проблеми виникли і у взаєминах з іншою американською компанією – Applied Materials не стала постачати обладнання для виробництва чіпів магніторезистової пам’яті на СП “Роснано” з французькою Crocus Technology в Москві.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас