Аргентина планує погашати зовнішній борг через ЦБ - щоб обійти рішення суду США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аргентина планує погашати зовнішній борг через ЦБ - щоб обійти рішення суду США

Кредит&Депозит
429
Аргентина планує погашати боргові зобов’язання в іноземних валютах через центральний банк на місцевому ринку з метою обійти рішення суду США, який минулого місяця заблокував виплати, в результаті чого країна зіткнулася з дефолтом вдруге за 13 років.
Уряд Аргентини внесе до парламенту законопроект, який дозволить іноземним власникам облігацій обміняти папери на нові. Ці нові бонди будуть переведені в національну юрисдикцію зі збереженням колишніх параметрів випусків, заявила в ході звернення до нації президент країни Крістіна Фернандес де Кіршнер.
Аргентина буде виплачувати борг через центробанк, а не через Bank of New York Mellon Corp., який зараз виступає довірчим власником по облігаціях країни. Інвестори, які відмовляться від обміну паперів, також зможуть отримати виплати через нацбанк, зазначила президент.
Окружний суддя Tомас Гріеса заблокував $ 539 млн, перераховані Аргентиною в рахунок відсоткових виплат по боргу, загальна сума якого перевищує $ 30 млрд. Суд пояснив, що Аргентина повинна перш домовитися з кредиторами, які не погодилися на реструктуризацію боргу після дефолту 2001 року. Буенос-Айресу вдалося реструктурувати більшу частину боргових зобов’язань, однак ряд хедж-фондів на чолі з Elliott Management Corp. мільярдера Пола Сінгера не погодилися з пропозиціями властей, звернулися до суду, зажадавши оплати боргу в повному обсязі, і виграли справу.
“Безумовно, це план “Б”, – говорить головний аналітик Bulltick Capital Markets Aльберта Бернал. – Цікаво, чи погодяться на нього інвестори”.
“Сподіваюся, історія на цьому не закінчується, і наступний уряд зробить кроки, які дозволять країні знову розміщувати облігації за кордоном”, – додав він.
Влада Аргентини також планує створити окремий рахунок для кредиторів, у тому числі Elliott, що відмовилися від реструктуризації боргу після дефолту 2001 року. Їм належить 7,6% боргових зобов’язань країни.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас