Наповнення бюджету Києва в I півріччі незадовільне, бюджет слід переглянути - Кличко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Наповнення бюджету Києва в I півріччі незадовільне, бюджет слід переглянути - Кличко

Казна та Політика
257
Ситуація з виконанням дохідної частини бюджету Києва за підсумками першого півріччя 2014 року є незадовільною, заявив глава Київської міської ради та міськдержадміністрації Віталій Кличко.
“Я особисто, і всі, хто має до цього відношення, можемо визнати роботу з наповнення бюджету незадовільною”, – сказав він по завершенні розширеного засідання колегії Київської міськради щодо стану виконання доходної частини бюджету столиці за перше півріччя.
При цьому В.Кличко підтримав висловлену в ході засідання пропозицію екс-мера Києва Олександра Омельченка, зокрема, про необхідність перегляду і прийняття бюджету столиці на друге півріччя в новій редакції.
“По-перше, ми повинні переглянути бюджет, бо він був затверджений колишньою владою, з одного боку. З іншого боку, у нас зараз дуже великі проблеми з надходженнями до бюджету”, – сказав В.Кличко журналістам.
У свою чергу, директор департаменту фінансів КМДА Володимир Репік повідомив, що доходи столичного бюджету за підсумками першого півріччя 2014 року склали 5,0035 млрд грн, при цьому частка надходжень від податку на доходи фізичних осіб близько 300 тис. суб’єктів господарської діяльності в структурі дохідної частини столичного бюджету в цілому складає 77%.
“Очікування щодо зростання доходів закладалися на 667,4 млн грн, але я вважаю, що це було занадто оптимістичним варіантом, знову ж зміни в законодавстві не відбулися, – фактично маємо приріст 59,4 млн грн: за загальним фондом виконання по року в цілому 37%, 42% – з урахуванням трансфертів”, – уточнив він.
За словами В.Репіка, на сьогодні дохідна частина бюджету Києва на 2014 рік в цілому затверджена на рівні 23,1 млрд грн, в т. ч. за рахунок загального фонду – 13,9 млрд грн, спеціального – 2,6 млрд грн, трансферти з держбюджету – 6,5 млрд грн.
Як повідомлялося, Київська міськрада 4 лютого прийняла бюджет і програму соціально-економічного розвитку столиці на 2014 рік. Попередньо виконавчий орган прийняв до розгляду бюджет з прибутковою частиною в розмірі 20,1 млрд грн, у тому числі субвенції та дотації з держбюджету складуть 3,3 млрд грн, і з видатковою частиною у розмірі 19,8 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас