Універсал Банк буде перейменований — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Універсал Банк буде перейменований

Фондовий ринок
2949
Нові власники Універсал Банку перейменують кредитно-фінансову установу, повідомляється в прес-релізі Дельта Банку (всі – Київ).
“Дельта Банк планує завершити угоду до кінця 2014 року після отримання належних схвалень Національним банком України та Антимонопольним комітетом України. Протягом наступних двох місяців банк буде перейменований”, йдеться в повідомленні.
Як раніше повідомлялося, 14 серпня 2014 року компанія групи Дельта Банку уклала угоду з грецьким Eurobank Ergasias SA щодо купівлі його української “дочки” Універсал Банку та українських активів за EUR95 млн.
У прес-релізі Дельта Банку також повідомляється, що після завершення операції буде проведено додатковий аналіз активів Універсал Банку, після чого вони будуть консолідовані на єдиній банківській платформі.
Як повідомляється в прес-релізі з посиланням на голову ради директорів Дельта Банку Олену Попову, дана угода є частиною стратегії неорганічного розвитку групи.
“Ми впевнені, що сильні позиції Universal Bank, зокрема, в корпоративному сегменті дадуть нам нові можливості розвивати бізнес в інтересах клієнтів та акціонерів”, – сказала Попова.
Радниками по даній угоді виступили компанія Clever Management і незалежна інвестиційно-банківська компанія Finpoint.
Як повідомлялося, в кінці квітня 2013 року Swedbank закрив операцію з продажу дочірнього Сведбанку основному акціонерові Дельта Банку Миколі Лагуну, в травні минулого року Сведбанк був перейменований в Омега Банк. В середині вересня-2013 М. Лагун опосередковано консолідував 100% Астра Банку, а до цього став власником Кредитпромбанку.
Дельта Банк заснований в 2006 році. Найбільшими його акціонерами за підсумками другого кварталу 2014 року були М. Лагун (70,6059%) і Cargill Financial Services International, Inc. (29,3941%).
Універсал Банк (раніше – банк “Універсальний”) заснований в 1994 році. Найбільшим акціонером банку до липня 2014 роки є ERB New Europe Holding BV (Нідерланди, 99,9652%).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас