Зростання цін на деякі продукти в РФ досяг 60% після введення санкцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання цін на деякі продукти в РФ досяг 60% після введення санкцій

Світ
1349
У регіонах Росії почали зростати ціни на деякі товари після введення Москвою санкцій відносно продукції з ЄС і США. Зокрема, в Сахалінської області зростання вартості курячих стегенець досягло 60%.
Ситуація з продовольством в Сахалінської області обговорювалася напередодні на засіданні ради з продовольчої безпеки регіонального уряду. Міністр сільського господарства, промисловості і торгівлі Сахалінської області Микола Борисов повідомив, що в Південно-Сахалінську та прилеглих містах оптові ціни на сири виросли на 10%, на м’ясо – на 15%. Найбільше – на 60% – подорожчали курячі стегенця.
За словами чиновника, місцеві ритейлери пояснюють зростання тим, що підвищилися оптові ціни в Приморському краї, який є основним постачальником продуктів на Сахалін. Опитані виданням представники торгових мереж Сахаліну розповіли, що м’ясо в Примор’ї подорожчало на 26%, деякі види риби – на 40%, імпортовані з Китаю яблука – майже на третину. Роздрібні ціни на продовольство на острові збільшилися на 3-60%, пише газета.
За підсумками наради заступник голови уряду Сахалінської області Сергій Карепкін повідомив, що в регіоні буде введена жорстка система контролю над цінами. Її механізми він не уточнив.
Напередодні про підсумки моніторингу цін на продукти після введення ембарго проти країн ЄС і США відзвітувала і влада Москви. За словами глави департаменту торгівлі і послуг Олексія Немерюка, за три останні дні найбільше подорожчала варена ковбаса – на 10 руб. Яловичина зросла в ціні на 3 руб., свинина – на 4 руб.
Що стосується мороженої риби, яку доставляли з Норвегії, в сегменті економ вона подорожчала на 5 руб. Ціни на молоко і хліб залишилися на колишньому рівні, а картопля подешевшала. Несподіваним виявилося зниження цін на елітні сири, в той же час сири з дешевого сегмента подорожчали, додав Немерюк.
Росія ввела санкції проти сільськогосподарської продукції з США, країн ЄС, Канади, Норвегії, Австралії 7 серпня. Під заборону потрапили яловичина, свинина, м’ясо свійської птиці, молочні та морепродукти. Їх ввезення на територію Росії заборонено на рік.
На минулому тижні глава Мінсільгоспу РФ Микола Федоров пригрозив порушенням «адміністративних і більш суворих» справ проти виробників, які необгрунтовано завищують ціни на сільськогосподарську продукцію.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас