Булька лопнула: продавці житла в Лондоні знижують ціни максимальними темпами за 6 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Булька лопнула: продавці житла в Лондоні знижують ціни максимальними темпами за 6 років

Нерухомість
974
Продавці житла в Лондоні в серпні знизили запрошувані за свою нерухомість ціни в порівнянні з попереднім місяцем максимальними темпами за 6 років – на 5,9%, що є іще одним підтвердженням поступового охолодження ринку нерухомості в британській столиці.
Падіння виявилося найзначнішим з грудня 2007 року, свідчать дані на сайті ріелторського агентства Rightmove Plc.
Середня запитувана ціна будинку або квартири в Лондоні в поточному місяці становила 552 тис. 783 фунта стерлінгів ($ 922,3 тис.).
В цілому по країні вартість житла знизилася в серпні на рекордні 2,9%.
Попит на нерухомість у Великобританії зазвичай слабшає в літні місяці, проте цього року обвал істотно помітніше традиційного, відзначає Rightmove. На думку експертів, на ринок тисне жорсткість іпотечних правил, започаткованих Банком Англії, а також очікування підвищення процентних ставок.
Найбільш сильно ціни на житло падають в найдорожчих районах Лондона: в Кенсінгтоні вони зменшилися в серпні на 7% порівняно з липнем, до 2,2 млн фунтів в середньому, в Кемдені – на 7,2%. При цьому Кенсінгтон – єдиний округ Лондона, де зафіксовано скорочення цін в річному вираженні – на 1,4%, тоді як в цілому по місту вартість житла щодо серпня 2013 року підскочила на 10,3%.
У Великобританії в цілому житло в серпні подорожчало на 5,3% в річному вираженні, до 262,4 тис. Фунтів, після липневого стрибка на 6,5%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас