Найбільше в Європі коксохімічне підприємство в результаті артобстрілу знову призупинило роботу в Авдіївці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільше в Європі коксохімічне підприємство в результаті артобстрілу знову призупинило роботу в Авдіївці

Фондовий ринок
397
ПАТ “Авдіївський коксохімічний завод” (АКХЗ, Донецька обл.), що входить до групи “Метінвест”, в результаті сильного артилерійського обстрілу в неділю знеструмлений внаслідок пошкодження лінії електропередач, яка живить підприємство, і призупинив свою роботу.
Як повідомляється в прес-релізі групи “Метінвест”, через активні бойові дії в околицях АКХЗ виконати ремонт немає можливості.
При цьому наголошується, що представники “Метінвесту” і ДТЕК ведуть переговори з учасниками військових дій про надання “зеленого коридору”. У енергетиків є не більше 24 годин для відновлення електропостачання. Після закінчення цього часу в коксових батареях почнуться незворотні процеси, які приведуть до їх повної зупинки. При цьому гарантії відновлення роботи батарей немає.
Крім того, тривала відсутність електропостачання підвищує ризик залпового скиду неочищених технічних вод підприємства та нанесення шкоди навколишньому середовищу.
Як повідомлялося, Авдіївський КХЗ вже був повністю знеструмлений три тижні тому – 28 липня. Тоді фахівцям підприємства вдалося перевести коксові батареї в режим “гарячої консервації”, зберегти основне обладнання заводу і уникнути техногенної катастрофи. Деякі цехи досі не були введені в роботу. На відновлення електропостачання підприємства у фахівців ДТЕК і енергетиків АКХЗ пішла майже доба.
В даний момент група “Метінвест” опрацьовує альтернативні варіанти поставок коксу.
Авдіївський КХЗ – найбільше в Європі коксохімічне підприємство.
АКХЗ входить до групи “Метінвест”, основними акціонерами якої є ПрАТ “Систем Кепітал Менеджмент” (СКМ, Донецьк) (71,24%) і група компаній “Смарт-холдинг” (23,76%).
ТОВ “Метінвест Холдинг” – керуюча компанія групи “Метінвест”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас