АМКУ зобов'язав двох найбільших фармдистриб'юторів припинити нав'язувати дискримінаційні умови невеликим аптечним мережам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ зобов'язав двох найбільших фармдистриб'юторів припинити нав'язувати дискримінаційні умови невеликим аптечним мережам

Казна та Політика
429
Антимонопольний комітет України (АМКУ) зобов’язав найбільших фармдистриб’юторів ТОВ “Вента ЛТД” і ТОВ “Оптима-Фарм, ЛТД” припинити нав’язувати дискримінаційні умови реалізації своєї продукції невеликим аптечним мережам.
Як повідомила прес-служба АМКУ в п’ятницю, припис має бути виконаний протягом 10 днів з дня отримання рекомендацій повідомити відомству про їх виконання.
У прес-службі уточнили, що “Вента ЛТД” і “Оптима-Фарм, ЛТД” без попередження встановили для ТОВ “Мережа аптек” Оксі “нові умови, за якими зазначена аптечна мережа повинна купувати лікарські засоби в значно більших обсягах, ніж було встановлено до цього.
На думку АМКУ, великі постачальники намагаються таким чином підтримувати або навіть збільшувати обсяги реалізації власної продукції в той час, коли купівельна спроможність населення падає.
“В умовах, коли невеликі торгові мережі змушені купувати більше продукції, ніж їм необхідно, і витрачати на це додаткові незаплановані кошти, аптечні установи для того, що не мати збитку, змушені будуть підняти ціну на лікарські засоби для населення. Саме це призведе до додаткового необґрунтованого підвищенню вартості ліків, яке, в першу чергу, відчутно вдарить по кишені споживача”, – йдеться в повідомленні.
“Ця проблема на ринку лікарських засобів характерна для багатьох невеликих торговельних мереж і аптечних установ, яких в Україні налічується більше 9000, тому вирішення цього питання матиме позитивний ефект для конкуренції у сфері реалізації лікарських засобів і виробів медичного призначення по всій території України”, – вважають в АМКУ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас