Житло на первинному ринку України дешевшати не буде - Конфедерація будівельників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Житло на первинному ринку України дешевшати не буде - Конфедерація будівельників

Нерухомість
967
Вітчизняна будівельна галузь, незважаючи на всі економіко-політичні складності сьогоднішнього дня, впевнено стоїть на ногах і вимагає лише невеликого коректування, щоб повністю відповідати міжнародним стандартам. Про це заявив президент Конфедерації будівельників України Лев Парцхаладзе.
За його словами, підстав для здешевлення житла на первинному ринку поки немає.
“Багато компаній, які продавали нове житло за цінами в доларах, зараз пропонують різні акції та програми лояльності. Водночас, не варто очікувати, що житло в новобудовах, ціни на яке виставлені в гривнях, різко подешевшає. В перспективі можна очікувати на ринку появи безлічі нових, цікавих і якісних проектів. Провідні будівельні компанії активно розвивають нові пропозиції, але до стадії великих капіталовкладень і будівництва вони не доходять – ринок поки завмер в очікуванні того, як буде розвиватися ситуація далі. Але український ринок продовжує залишатися дуже перспективним і привабливим для інвесторів, тому що у нас низька забезпеченість житлом і потреба в ньому величезна”, – сказав Л.Парцхаладзе.
Разом з тим в КСУ зазначили, що до цих пір велика частина проблемних компаній і об’єктів знаходяться в Києві. Тому Конфедерація пропонує ввести механізм перевірки сумлінності забудовників. А саме складати рейтинги надійності по кожному житловому комплексу.
“Ми виступили ініціаторами цього всеукраїнського проекту, який допомагає оцінити ризики і вибирати лише з надійних забудовників. Присудження рейтингу свідчитиме про відкритість компанії та її відповідальності перед інвесторами”, – сказав Парцхаладзе.
Нагадаємо, згідно з даними рейтингу “ТОП-100. Найбільші компанії України”, найбільшою будівельною компанією України (житлове та комерційне будівництво) за підсумками 2013 р. залишається “Київміськбуд”. Крім того, за даними агентства “Кредит-Рейтинг”, найбільш активними будівельними компаніями на ринку залишаються: “Київміськбуд”, “К.А.Н.”, “UDP”, “Інтеграл-Буд”, “Ліко- Холдинг”, “трест Житлобуд-1”, “Ковальська”.
За матеріалами:
domik.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас