Кабмін визначив перелік документів для реєстрації прав власності на садибні споруди побудовані до серпня 1992 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін визначив перелік документів для реєстрації прав власності на садибні споруди побудовані до серпня 1992 року

Казна та Політика
660
Уряд визначив перелік документів необхідних для реєстрації прав власності з видачею свідоцтва на індивідуальні (садибні) житлові будинки, садові, дачні будинки, господарські (присадибні) будівлі і споруди, прибудови до них, розташовані на території сільських рад та закінчені будівництвом до 5 серпня 1992 року.
Таке рішення закріплене постановою №337 Кабінету міністрів України від 13 серпня 2014 р. про внесення змін до порядку державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень, затвердженого Кабміном від 17 жовтня 2013 року. Цей порядок доповнюється пунктом №49.1, згідно з яким зацікавленою особою може бути особа, за якою закріплені особові рахунки в погосподарських книгах відповідних сільських рад.
Для реєстрації прав власності на такі присадибні будови заявник подає документ, що підтверджує виникнення, перехід і припинення прав на земельну ділянку, якою також може вважатися рішення сільської ради про передачу (надання) земельної ділянки у власність або користування.
Крім того, заявник надає виписку з погосподарської книги, що надається виконавчим органом сільської ради, сільським головою (у разі, коли виконавчий орган не створено) або відповідною архівною установою, а також технічний паспорт на об’єкт нерухомого майна (у разі, коли у виписці з погосподарської книги відсутні відомості про технічні характеристики об’єкта нерухомого майна).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас