Тягнибок розповів - хто потрапить під люстрацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тягнибок розповів - хто потрапить під люстрацію

Казна та Політика
4237
Під дію закону про очищення влади після його прийняття під люстрацію потраплять особи, які займали посади в період з 1 грудня 2013 по 22 лютого 2014 року і не були в цей період звільнені за власним бажанням, заявляє лідер фракції “Свобода” Олег Тягнибок.
“Відразу повинні потрапити під люстрацію особи, які займали посади в період з 1 грудня 2013 року, коли, як ви пам’ятаєте, був розігнаний студентський Майдан на Майдані Незалежності, по 22 лютого (2014 року – ред.), і не були в цей період звільнені з посад за власним бажанням”, – сказав Тягнибок на брифінгу в четвер.
Він зазначив, що таким чином під люстрацію потрапляють і Уповноважений Верховної Ради України з прав людини, заступники міністрів, керівники структурних підрозділів адміністрації президента, особи командного складу органів внутрішніх справ, податкової міліції, керівники і заступники територіальних підрозділів МВС, СБУ та інших відомств.
За словами Тягнибока, під люстрацію також повинні потрапити ті особи, які займали посади в період з 25 лютого 2010 по 22 лютого 2014 року. За словами Тягнибока, під люстрацію потрапляють “і президент, і міністри, керівники центральних органів державної виконавчої влади, керівники СБУ, Генпрокуратури, керівники Національного банку, Рахункової палати, Антимонопольного комітету, урядові уповноважені з питань антикорупційної політики, секретарі РНБО, керівники державними управліннями справами, прокурори областей, міст Києва та Севастополя”.
Нагадаємо, вчора Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект про очищення влади, за нього проголосували 252 депутати.
Лідер фракції “Батьківщина” Сергій Соболєв висловив сподівання, що законопроект буде доопрацьований протягом 2 тижнів і прийнятий в цілому на початку вересня.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас