Колесніков і Вілкул запропонували Партії регіонів саморозпуститися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Колесніков і Вілкул запропонували Партії регіонів саморозпуститися

Особисті фінанси
1308
Лідер Партії регіонів Борис Колесников, а також голова Дніпропетровської обласної організації, екс-віце-прем’єр Олександр Вілкул запропонували ПР ухвалити рішення про саморозпуск. Про це РБК-Україна стало відомо сьогодні на нараді керівників парторганізацій, яке проходило під керівництвом секретаря президії політради ПР Бориса Колесникова.
Колесніков заявив на нараді, що партія не виконала покладених на неї завдань.
Вілкул же в свою чергу повідомив, що ПР виконувала завдання із забезпечення стабільності економіки, але її колишній лідер Віктор Янукович зрадив мільйони виборців і членів партії, створивши систему особистого збагачення своєї сім’ї. “І цю систему партія не змогла зламати”, – зазначив Вілкул.
“Незважаючи на те, що ідеї та принципи Партії регіонів – про передачу повноважень регіонам, про децентралізацію, розвиток економіки, право регіонів самостійно визначати гуманітарну політику та інше – сьогодні закладені в основу практично всіх партій, той будинок, який називався Партією регіонів, зруйнований. Цей будинок отруєний зрадою і втечею лідера партії – Януковича. І нам необхідно все-таки прийняти дуже важке, але відповідальне і єдино вірне рішення. Прийняти рішення про саморозпуск партії”, – додав екс-віце-прем’єр.
Він також підкреслив, що в 2012 році в Україні почався крах. “Вілкул сказав, що в Кабміні він перебував, фактично, у внутрішній опозиції. Як і багато депутатів Ради”, – сказало джерело, зазначивши, що, за словами Вілкула, фактично країною керував син четвертого Президента Олександр Янукович.
Джерело додало, що Вілкул особливо відзначив позицію багатьох членів Партії регіонів, які не втекли з країни, як Віктор Янукович і його найближчі соратники, а передали владу і брали участь у виборах Президента, забезпечуючи легітимний виборчий процес і прагнучи запобігти хаосу, який насувався.
“Відповіддю на пропозицію стало дружне мовчання, проти не виступали”, – сказав джерело.
При цьому пропозицію підтримали, зокрема, Нестор Шуфрич і голова запорізьких регіоналів Валерій Кальцев.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас