Путін: може бути унікальним мірилом - лінією примирення червоних і білих — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: може бути унікальним мірилом - лінією примирення червоних і білих

Світ
3553
Президент Росії Володимир Путін вважає, що Крим може зіграти об’єднуючу роль для Росії. Таку думку він висловив сьогодні на зустрічі з членами фракцій Державної думи.
“Вважаю, що Крим може бути і сьогодні унікальним мірилом, може і сьогодні зіграти унікальну об’єднуючу роль для Росії, ставши свого роду історичним, духовним джерелом, ще однією лінією примирення як червоних, так і білих”, – заявив Путін.
Президент зазначив, що Кримський півострів пам’ятає як тріумфи, так і трагедію братовбивчої громадянської війни на початку ХХ століття. За його словами, саме в Криму на Перекопі одні росіяни вбивали інших росіян.
Глава держави зазначив, що Крим зможе допомогти вилікувати травму, нанесену російському народу у результаті драматичного розколу ХХ століття, а також відновити зв’язок часів і епох та історичного шляху Росії. Путін закликав депутатів, представників політичних партій, релігійних організацій та культури подумати як реалізувати це завдання.
Про рівноправність мов
У Криму має бути забезпечено реальне рівноправ’я трьох мов – російської, української та кримсько-татарської. Про це заявив президент Росії Володимир Путін на зустрічі з депутатами Держдуми в Ялті.
“Повинна бути в повному обсязі проведена робота по реабілітації репресованих народів (Криму), забезпечено реальне рівноправ’я трьох мов”, – підкреслив він.
Про роботу депутатів
Путін розраховує, що депутати Держдуми активно підключаться до реалізації програм з розвитку Криму. Глава держави нагадав, що ФЦП по довгостроковому розвитку Криму підготовлена ​​і цій роботі голова уряду Дмитро Медведєв приділяє велику увагу. Загальний обсяг фінансування програми до 2020 року перевищує 700 млрд рублів.
“Головні цілі – забезпечити динамічний розвиток Криму і Севастополя, зробити їх економічно самодостатніми й успішними, створити нові робочі місця”, – сказав Путін. За його словами, необхідно розвивати промисловість, АПК, соціальну сферу та туристичний комплекс.
“Розраховую, що депутати Думи в регіонах, які ви представляєте, активно включаться в реалізацію цих завдань”, – підкреслив президент.
Депутати Держдуми удостоїлися похвали від президента за увагу до розвитку нових територій та роботи в ході весняної сесії. “Хотів би вам усім подякувати за постійну увагу до розвитку наших нових суб’єктів і, звичайно, за консолідацію, єднання і солідарність, які всі фракції Державної думи і всі політичні сили країни проявили в доленосні дні для Севастополя, Криму і для всієї Росії”, – заявив Путін.
Також президент зазначив плідну і змістовну роботу Держдуми під час весняної сесії. Він нагадав, що були схвалені поправки до Конституції, прийняті важливі закони, що стосуються економіки, соціальної сфери. Путін звернув увагу, що депутати в стислі терміни розглянули “кримський пакет законів”, який дозволив врегулювати роботу ключових сфер життя півострова в перехідний період.
Про роботу місцевої влади
Путін заявив, що в роботі органів влади Криму повинна враховуватися місцева специфіка, а повноваження і відповідальність повинні бути чітко розмежовані.
“Важливо, щоб їх (регіональної і муніципальної влад) подальша робота спочатку була організована ефективно: щоб були чітко розподілені повноваження і відповідальність, і при цьому повинна бути врахована специфіка, традиції цих регіонів, кращі муніципальні та регіональні практики управління”, – сказав президент, підкресливши, що в першу чергу потрібно виходити з інтересів жителів Криму і Севастополя.
Путін зазначив, що прийняті депутатами Держдуми на весняній сесії рішення у сфері муніципального управління виходили з “гнучкої логіки”, яка особливо значима для двох нових суб’єктів РФ, “де багато що доводиться робити буквально з нуля”. Президент нагадав, що у вересні на острові пройдуть вибори до органів державної влади та місцевого самоврядування.
Путін також підкреслив, що в Криму багато проблем “не вирішувалися десятиліттями”. Він зазначив, що влада України була змушена вирішувати проблеми в інших територіях, а з Криму “багато забирали, давали мало”. “Зараз в рамках перехідного періоду ми приймаємо найневідкладніші, першочергові заходи щоб ​​виправити ситуацію”, – сказав президент. За його словами, йдеться, зокрема, про забезпечення надійного енергопостачання, інтеграції систем Криму і півдня Росії, налагодженні зв’язку і транспортної доступності.
Про санкції
Путін заявив, що відповідні санкції Росії – спосіб підтримати вітчизняних виробників і відкрити ринок для нових партнерів.
І нагадав, що рішення про російські санкції прийняті щодо країн, які раніше запровадили проти РФ “абсолютно необгрунтовані і незаконні санкції”.
Про що ще говорив президент
Ситуацію в Україні російський лідер охарактеризував як “кривавий хаос” і “братовбивчий конфлікт”.
Перехідний період, протягом якого розмір пенсій і зарплат у Криму буде доведений до загальноросійських показників, завершиться до 2015 року.
Глава держави підтримав ідею лідера КПРФ Геннадія Зюганова про створення на базі “Артеку” президентського міжнародного дитячого центру.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас