Виступ глави НБУ в Раді дало позитивну динаміку на валютному ринку - впевнені у "Райффайзен Банк Аваль" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виступ глави НБУ в Раді дало позитивну динаміку на валютному ринку - впевнені у "Райффайзен Банк Аваль"

Валюта
2741
Начальник відділу аналізу і досліджень Райффайзен Банка Аваль Дмитро Сологуб вважає, що виступ глави Національного банку України Валерії Гонтарєвої у Верховній Раді 12 серпня дав позитивну динаміку на валютному ринку, і курс гривні почав рости по відношенню до долара. Про це Сологуб заявив в ефірі телеканалу БТБ.
“Швидше за все, зіграли свою роль “вербальні інтервенції”: виступ глави Національного банку в парламенті, яка заявила про те, що Нацбанк може прийняти адміністративні заходи з обмеження курсу, і він не бачить економічних причин для девальвації гривні”, – підкреслив Сологуб.
Банкіри, за словами Сологуба, згодні з Нацбанком в тому, що обвал курсу гривні, який стався в останні тижні, спровокувала зовсім не економічна обстановка.
“Ми бачимо, що програми світової допомоги Світового банку, МВФ – вони продовжують надходити. Ті гроші, які потрібні Україні для того, щоб розплатитися з боргами, для поповнення бюджету – вони як і раніше надходять. Якихось економічних причин, аби щось погіршилося, ми, в принципі, не бачимо”, – сказав Сологуб.
Економіст додав, що, незважаючи на коливання курсу валют, економіка продовжує працювати, а експортні поставки забезпечують приплив іноземної валюти в Україну.
“Що було характерно на міжбанківському ринку в останні дні – практично пропала пропозиція валюти. Просто ніхто не продавав валюту. Водночас якщо подивимося кругом: економіка продовжує працювати, почався сезон сільськогосподарського експорту, експортується продукція металургійних підприємств, незважаючи на важку ситуацію. Економіка не зупинилася. Відповідно, першопричина того, що ми бачили, – це саме психологічні, панічні моменти”, – підсумував Сологуб.
Нагадаємо, 13 серпня до 12:00 котирування гривні на міжбанківському валютному ринку України по відношенню до долара підвищилися до 12,90-13,1500 грн/дол. з 13,00-13,65 грн дол. на відкритті торгів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас