Для виходу української сільгосппродукції на європейський ринок потрібно терміново внести зміни до законодавства - УКАБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для виходу української сільгосппродукції на європейський ринок потрібно терміново внести зміни до законодавства - УКАБ

Аграрний ринок
416
Для виходу української сільгосппродукції на європейський ринок потрібно терміново внести зміни до законодавства, гармонізувавши його з європейським. Про це повідомили в прес-службі УКАБ.
Зокрема, йдеться про прийняття законопроекту “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ідентифікації та реєстрації тварин” № 4987-1 від 16.06.2014. Зараз це вкрай важливо для тваринницької галузі та пошуку нових ринків збуту. Адже торговельні проблеми з Російською Федерацією наносять відчутні втрати галузі та значні збитки виробникам.
За інформацією УКАБ, за підсумками 2013 р. Україна поставила в Російську Федерацію 17000 тонн яловичини, що дорівнює 72% від усього експорту цього м’яса на рік і 4,2% – всього виробництва яловичини в країні. В цілому частка Росії в експорті м’яса з України склала 34,7%, або 2,5% загального виробництва м’яса в країні.
Проте експерти відзначають, що ці обсяги цілком можна переорієнтувати на інші ринки. З огляду на це вкрай важливим є прийняття проекту Закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ідентифікації та реєстрації тварин” № 4987-1 від 16.06.2014.
“Ринок Європейського Союзу є дуже важливим для вітчизняної тваринницької галузі та АПК в цілому. Адже окрім великого і стабільного ринку збуту для української продукції і надійного партнера, експорт в ЄС сприятиме підвищенню якості вітчизняної продукції та стимулюватиме розвиток аграрного виробництва. Однак без гармонізації законодавства та прийняття законопроекту по ідентифікації тварин європейський ринок для виробників яловичини не відкриється”, – зазначила експерт аграрних ринків асоціації “Український клуб аграрного бізнесу” Аліна Жарко.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас