"АвтоЗАЗ" близький до зупинки - обсяг виробництва знижено на 99,55% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"АвтоЗАЗ" близький до зупинки - обсяг виробництва знижено на 99,55%

Фондовий ринок
7710
Український автозавод ЗАЗ, який є головним підприємством корпорації «УкрАВТО», знизив свій обсяг виробництва практично на 99%. Дану статистику надала ассоціація УкрАвтопром.
Згідно з цими даними, в липні цього року підприємство випустило рекордно низьке число автомобілів – вісім. Крім цього, за попередні два місяці завод не зібрав жодного автобуса. Варто нагадати, що цей же показник липня минулого року склав на 1758 автобусів більше, таким чином показавши зниження обсягу виробництва на 99,55%.
Незважаючи на такий результат, показники перших п’яти місяців поточного року показували тенденцію до збільшення, порівняно з 2013 роком, обсяг випуску з січня по червень (включно) 2014 р. був вище на 6,8%. Тенденція до зниження обсягів випуску почалася в червні цього року, коли в порівнянні з травнем, цей показник став менше на 62,4%.
Таким чином, в порівнянні з першим місяцем цього літа, загальний випуск українського автотранспорту зменшився в 2,2 рази, а з липнем минулого року – більш, ніж в 10 разів.
За липень 2014 р. автозаводи України виробили в цілому 555 одиниць автотранспорту, включаючи легкові машини, комерційні автомобілі та автобуси.
Загальний обсяг виробництва українського автопрому за перші 6 місяців поточного року склав 24380 одиниць. Незважаючи на те, що дані показники досить знизилися в першій половині року, поки ще вони на 4,5% більше аналогічних показників 2013 року.
Якщо спиратися на прогнози компанії «УкрАВТО», то така ситуація на українському ринку авто першочергово залежить від стабільності економіки держави та збільшення доходів українських громадян.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас